Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Стерилизатор за храни и напитки
johnny_fx:
Аз съм силно резервиран, относно микровълновите печки и изобщо гигахерците http://mazeto.net/index.php?topic=516.msg4069#msg4069
Някъде четох, че може да се използват килохерци вместо гигахерци, но не се прави.
Не мисля, че е случайно масовото заливане на планетата с микровълни.
Seeker:
Ок, щом нещеш Гигахерци, можеш да си направиш отопляема подложка върху която ще стои материала за изсушаване. Всъщност цялата работа върши вакуума , той изтегля влагата . Но за да върви процеса трябва да се поддържа температура от около 30 градуса .
lazy:
Seeker е прав, че тая лаборатотия беше едно от звената, които не бяха на световно равнище, а определяха световното равнище. Само едно уточнение: (-1) атмосфера е налягането в космоса. Такова налягане е непостижимо за нас. Компресор от хладилник ще постигне (-0.25) до (-0.3) бара. Вакуум помпа, която се ползва за обезвъздушаване на климатици до (-0.70)<–> (-0.75) бара(атм.)
ppankov:
И аз съм от северозапада.
Баба ми винаги слага плодовете върху вестник - круши, ябълки, грозде.
А когато са повече ябълките и крушите, се завиват във парче вестник и така овити се слагат
по щайгите и изкарват до напролет.
Вода и сол:
- в каца се редят плодове и зенчуци, предимно есенни - ябълки, круши, дини :) чушки, зелени домати, зеле, моркови. После да не ви е чудно, че зелен домат отвътре е порозовял или някоя люта чушка е със вкус на ябълка :)
момчо:
РЕБЕЛ... а ако по погрешка някой хапне лютото морковче.. с какво се гаси огъня.. ??? :D :D :D :D :D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия