, хайде и аз нещо да добавя, че яд ме хваща като преценя днешната действителност относно храните!
Едно от малкото хубави наща на кумунизма /то такова нещо не е имало но нали така го бяха заплюли/ е, че поне храната беше истинска, млякото беше от крава, салама беше от месо, натуралните нектари бяха от истински растения, нямаше генно модифицирани пъпеши и дини, нямаше ги "натуралните" сокове, всъщност в обратната пропорционалност това са едни от многото лоши неща на демокрацията
/капитализма/.
Интересно, не остана и ни една крава в БГ, пък млечни произведения колкото щеш, даже има фирми толкова много мляко изкупуват, че прласират стоката си навсякъде в БГ
.
Колко хубаво е да ти докарва млякото на химия, дори не си спомням как миришеше, а кашкавала да скърца като пластмаса между зъбите, а кремвиршите от хартия, велпапе, генна-соя и цялата менделеева таблица за издуване, набъбване, овкусяване, оцветяване и съхраняване, правят вкусни за децата хамбургерите, за да растат жизнени и здрави
.
Защо и е на нашата държава да се занимава със селска работа, да отглеждаме крави, плодове и зеленчуци, като има откъде да ги внесем ПО-ЕВТИНО, от братска Америка и ЕС, тооолкова са качествени, че като гледам американските войници в Ирак, всичките са заприличали на бат Рамбо, какви мускули прави тази тяхна "качествена" храна, колко им завиждам. Не знам доколко се известни директивите за членство на БГ в ЕС на обществото, но на БГ не и е отредено да развива селско стопанство, дялът и за износ в ЕС е съвсем минимален - ще има да чакат нашите селскостопански производители да им дадат помощи/по 10 лв. на декар/
, като от умрял писмо.
Случайно ли е това с храните, то отражение на бързо натрупване на печалби ли е или има нещо друго тука! - като например целенасочена дейност за редуциране на населението в световен мащаб имайки предвид, че от 1950 г. до 1990 г. е нарастнало 2 пъти.