Такааа
Вече в новата тема. Значи аз поне мисля че докато не се изпробва няма как човек да е сигурен. Както има един лаф " единственото, което пречи на теорията да се развива това е практиката "
Иначе да ти кажа не знам защо все го споменаваш този лед. Вярно че с лед ще се поддържа по-голяма Т-разлика но това ще върши работа само когато не искаме да получаване енергия по някакъв начин на по-достъпни цени, а когато ти трябва ток за сметка на друг ток ( този, който харчи фризера за да прави лед ).
Ако искаме да правим енергия на "по-тънки пари" то тогава лед няма място в схемата. А пък и момента с "по-тънки пари" ще стане ясен има ли го като смисъл след доста сметки и опити.
Това го казвам не защото съм убеден че няма или има хляб в тая работа, а защото разхождайки се последните няколко месеца из 5-6 завода в различни сфери на промишлеността осъзнах че технологията макар и измислена преди десетилетия е доста добра ( и много измислена ) и както има една дума нищо не се губи. Та оттам идва и моя скептицизъм за някои привидно много лесно осъществими научи пробиви ( еле пък в гаражни условия ).