Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Чесънът убива микроби
Радико:
--- Цитат на: VITAN в Юни 06, 2021, 07:29:43 pm ---Не знам. Знам само, че със сигурност нелечимите болести ги лекува търнокоповото масло. Това за телесните. И за много малка част от духовните.
--- Край на цитат ---
това са има ли общо с темата.
Аtos:
Витане, какво е това масло, бре? По моя край (Търновско), търнокоп казваме на кирка...копае търнища...
VITAN:
В контекста с търнокоп се копае... гроб (в камениста почва). Черен хумор.
svetlio760:
--- Цитат на: Аtos в Юни 07, 2021, 06:25:34 pm ---Витане, какво е това масло, бре? По моя край (Търновско), търнокоп казваме на кирка...копае търнища...
--- Край на цитат ---
Нищо не разбираш, Атос, това е масло изкарано с търнокоп ;D ;D ;D ;D
dimko1:
--- Цитат на: Maistora52 в Юли 08, 2014, 07:45:53 pm ---Аз знам една със спиртен екстракт от счукан чесън, седи 20 дни, и почва да се взима с мляко от 1 до 25 капки и после обратно до нула - всеки ден. Не знам обаче дали е балканска тази рецепта.
Иначе чесънът го ям яко а ла натюр. Правил съм комбинация дори на чесън с мед - след йогийски пост - жестоко е! Обаче най-го обичам в "таратор" и в "печени чушки с доматен сос".
Почти същият ефект се постига и с люти чушки и лют пипер - но там схемата е друга - просто лютото активизира имунната защита, мозъкът отделя ендорфини и пр.
Тези от линка са забравили да добавят и Брезата - и тя е супер фитонцидна!
--- Край на цитат ---
Аз търся да си купя див чесън (левурда( ако някой има може да се свърже с мен телефон 0886230311 Динко от град Първомай.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия