Това последното е твоя интерпретация, на думи които не съм казал! Ако така ти харесва, нека да е така! За мен е очевидно, че не си си направил труда да анализираш видеото от пост #17, както и следващите. Ефектите, какво и защо се случва в дадени моменти. Експериментите ми касаят вълнови процеси породени от разход на енергия в искрищни вериги. Искрищната верига не може да бъде първична, поради факта че съвременните ключови прибори няма да издържат. Поне за сега! За това се налага да бъде вторична. Тесла е правил прекъсвания с онова което аз нарекох чакрък (ако ти е прозвучало обидно, съжалявам), но в крайна сметка това е ранен еквивалент на ключов транзистор.
Кой знае дали Тесла не би изобретил ключов прибор, ако не е било прекъснато финансирането му? Както и да е, и при Тесла има първична и вторична верига.
Ето в този мой експеримент, визуално могат да се наблюдават времената на заряд на първична верига и разряд във вторична. Както сам разбираш измерването на двете енергии не е проста работа.
https://1drv.ms/v/s!ArVpX6buCswUhVRNv5wr2zAMlzxCТa така caduceus, нямаше да работя и мисля по тези неща, ако омаловажавах Тесла.
P.S. кои два тока разделя искрището? Допускам какво имаш в предвид, но ако искаш да бъдеш разбран, представи нещата не само на думи!