Аз лично не виждам защо трябва да има измама. Просто не виждам смисъл. Нали ако някой иде при този човек със сериозно делово предложение той все пак трябва да покаже нещо реално?! А и освен това не виждам смисъла именно по този начин да доказва някому нещо. Човекът просто показва. Доколкото виждам измерителят на мощност е съвсем достъпен и не е нещо което би могло да бъде фалшифицирано. Човекът ни показва и осцилограми за да се види, че работата на устройството е на честота 50Hz, така че е съвсем в реда на нещата да се използва този прибор. Там, доколкото разбирам, се вижда и формата на токовия импулс, както и неговата продължителност. А всеки който що годе схваща тези работи, знае как работят електронните измерители на мощност. Ако беше така просто да се "мамят" нямаше да сменят сегашните "Крижаци" :-)) Напротив, много по-лесно е да измамиш обикновения електромер. Аз не бих се "вързал" на подобна проверка. Ще ми я "вържат тенекията" на 100%!! Разбираемо е също така защо не показва "карантията". И ако я покаже, т.е. свали горния капак, какво бихме видели?! Вероятно нищо разбираемо за този, който не разбира какво става вътре. Ти разглобяваш ли болт по болт двигателя на автомобила си, за да се убедиш, че е в състояние да те вози?
Лично аз за така наречената проверка на подобни устройства чрез работа в "автономен" режим съм скептик. В случая също съм убеден (почти!) че без външен източник такава работа е невъзможна. Доколкото схващам нещата, това , в този случай, е една отворена енергийна система, където един вид енергия с помощта на друг вид се преобразува по някакъв начин. Какъв - не е интересно за публиката, т.е. за нас. А в момента, в който този кръг бъде затворен, т.е. "принудим" системата да работи сама за себе си, то ние от отворена ще я превърнем в затворена! А в такава система, т.е. затворена, количеството енергия е дадено и неизменно. Каквото и колкото и да преобразуваш то си е това и нито милимунда повече. А пък и ако черпиш от нея...
Аз например съм убеден в ефективността и истинността на показаният преобразувател. Първо, щото е отворена система и черпи от външен източник какъвто и да е той. И второ, може ли да ми кажеш какъв е коефициента на преобразуване, ако с една кибритена клечка запалиш огромна купа слама?! Или пък при ядрен взрив?! ;-)) Значи явно в показания ни и демонстриран случай изразходваната енергия е само за иницииране и управление на някакъв процес. Логично и разбираемо. Според мен реалният КПД на тази система няма нищо общо с енергията употребена за управление. Две съвсем различни неща. Може би КПД-то, като вземем в предвид загубите, които задължително ги има, ще е някъде около 50%, може би...