Токът след "Грец" ще е по-малък от този на входа на токоизправителя. Но това няма значение. Дори и "привидно" измерената мощност на изхода няма да е по-голяма отколкото на входа. Факт! А, сетих се!! Преди година или две в някакъв форум един "специалист" обясняваше как чрез токоизправител може да се получи повече енергия на изхода, отколкото на входа... Дори "лекции" като че ли беше започнал да публикува по въпроса... Както и да е. Има достатъчно литература и дори учебници по въпроса за еднополупериодният токоизправител с капацитивен товар.
Истина е, че щом един се е сетил със сигурност ще се досети и друг. Е, все някой ще е пръв досетил се! Няма как. Но не това е най-важното според мен. Важното е, че всичко това е вече реалност. То е сред нас. Ето, това ме кефи най-много!!! И никой нищо не може да направи срещу него. И мисля, че Теофил е прав, като пише, че всеки трябва да се опита, стига да има някакви умения. Далеч съм от мисълта, че нещата са толкова прости, колкото се опитваме да си ги представим. Никак даже не са прости! Защото ако бяха толкова прости... нямаше сега да тормозим клавиатурите на компютрите си. Явно не са прости тези неща, въпреки, че изглеждат елементарно. Нека не забравяме, че години наред в БАН например, както и в Руската АН, а също така и на много други места на много високо научно ниво се е работило и се работи по този въпрос. Теоретичните разработки сочат, че такъв един процес е възможен. И едва ли в тези организации липсват "просто добри инжинери с елементарни елтехнически умения" Та нека не омаловажаваме нещата и постиженията ей така, с лека ръка. Това си е чиста проба откритие, пробив в науката. Това ще промени из основи много неща, които до сега се тълкуват и разбират по един определен начин. Както и преди писах, поставени са основите на нов етап в развитието на човешката история, така, както бе с парната машина, братята Райт и... атомната бомба, за съжаление... И отново, за съжаление, аз нямам нито времето, нито възможностите да правя подобни експерименти, а и не виждам особен смисъл за мен. Аз просто знам, че това е така, изхождайки от видяното. Но нали и сега всеки се мъчи да си направи дори и най-прост детекторен радиоприемник?! Тук е удоволствието да създадеш нещо сам, доказвайки на себе си, че имаш и ти нещо в главата си. Нали си спомняте (е, някои само ) че навремето имаше една поредица "Радиото ли?!... Че то е много просто!" Та така и сега. Въпреки, че съвсем не е просто, но защо да не опитваме?!