Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Истината за химико-хранителната и фармацевтични промишлености
scarface:
--- Цитат на: Иван Димов в Януари 20, 2011, 04:16:14 pm --- А в солта хич не ми е ясно що за агент е този антислепващ агент Е536.
--- Край на цитат ---
http://www.prodobavki.com/dobavki/E536.html
--- Цитат на: Иван Димов в Януари 20, 2011, 04:16:14 pm --- Писна ми да ме правят на говедо и да експериментират разни химикали върху народа ми!
--- Край на цитат ---
Това няма да го коментирам, че ще ме изгонят.
zxsec:
--- Цитат ---E 536 (Potassium ferrocyanide). Междинен продукт при производството на газ. Има ниска токсичност.
--- Край на цитат ---
http://organic.bg/what-is-organic.php?lang=BG&id=106 - Списък на всички Е-та, какви болести причиняват и в кои страни са забранени
Никога не бих предположил, че и в солта ще сложат Е-та, вече и нейният етикет ще трябва да гледам ...
vitan:
Ясно е, какво може да се очаква от ФарМафията, но все пак да подсетя за нещо, за което не бях се задълбавал до сега. Да речем лекарство на природна база, което трябва да се взема доста време. До тук супер, обаче пише: оцветител Е124. В сериозните каталози пише: забранено в еди-кои-си държави, предизвиква тумори. Сладко нали? Добре, изстискваме гадното съдържание и пием без оцветителя.
Обаче вземаме обикновен витамин „С”, на нашата велика Актавис, дето проблемите и били само как да си кръсти лекарствата. Пише оцветител: Е104. Проверка: забранен в еди-кои-си държави, предизвиква еди-к’во си…. Няма спасение, защото е в цялата структура. Разбира се и това се заобикаля, но на твърде висока цена.
Няма празно, за всичко са помислили. Ако нещо е добре, то е колкото да покаже, че всяко правило си има изключение. Докога обаче?
gotiniq7:
http://www.pharmacy-bg.com/novini/es-zabranyava-bilkite/
Стотици билкови препарати трябва да бъдат забранени за свободна продажба от 1 май 2011 г. според предписанията на евродиректива от 2004 г., писа в. „Индипендънт".
След 5 месеца традиционните медицински билки, които се използват в Европа от десетилетия, трябва да са придружени с лиценз, за да се разпространяват в търговската мрежа.
Според традиционните медици сумата от 95 000 евро или 140 000 евро за лицензиране на билка е по силите само за голяма фармацевтична компания. Според изданието влизането в сила на директивата ще спре достъпа на хиляди пациенти на традиционната медицина до билките им. В Европейския съюз до момента има 200 лицензирани продукта от 27 растения и билкарите предупреждават, че от май 2011 г. пациентите ще бъдат принудени да си търсят лекарствата по интернет или незаконно, което крие по-големи рискове. „Проблемът е, че не можете да лицензирате растение, което вирее в градината ви, тъй като е невъзможно то да подлежи на патент", заяви председателят на европейската билкова асоциация. Специалистите уточниха, че билките се консумират от клиентите не защото са болни, а за да се поддържат здрави.
Според директивата, приета през 2004 г. държавите членки трябва да съобразят законодателството си с нея до май следващата година, като условията и редът на позоваване се определят от парламентите на страните.
Документът
Според предписанията от 2012 г. ще бъде незаконно производителите или доставчиците на хранителни добавки да съобщават за каквито и да било положителни ефекти на техните продукти. Добавките, съдържащи високи дози витамини, ще бъдат спрени от пазара. Обикновените билкови лекарства пък ще бъдат достъпни около година след влизането в сила на европейската легализация.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия