Макар , че темата е старичка , ми е интересна , както и мнозинството от темите във този форум. Става въпрос за безжично предаване на енергия , независимо по способа на Тесла или по други способи .
Малко не в клин , не в ръкав се промъкна и мнение за далечно приемане на ФМ радиопредаватели .Някой си радиоводещ от Финландия взел та хванал предаване на радио Плевен.
Това отдавна не е новина сред радиолюбителите , а способ за установяване на свръхдалечни УКВ двустранни радиовръзки чрез тропоканал или спорадично йоносферно отражение на радиосигналите .
Това може да бъде новина само за някой журналист , гонещ сензации .
Тук Тесла няма място , друг е открил радиото .
Колкото до безжично предаване на енергия , засега това е възможно , но на малки разстояния , до 1-2 метра . Чел съм че японци имат дългосрочен проект за пренасяне на ел.енергия от космоса , и най вероятно ще успеят .
ПС : Сетих се , че и аз имам уред за безжично предаване на енергия . Това ми е ел.четката ми за зъби , която се зарежда по индуктивен път , нещо подобно на безжичното предаване на енергия .
А сега и как трябва да е написано:
Макар, че темата е старичка, ми е интересна, както и мнозинството от темите във този форум. Става въпрос за безжично предаване на енергия, независимо по способа на Тесла или по други способи.
Малко не в клин, не в ръкав се промъкна и мнение за далечно приемане на ФМ радиопредаватели. Някой си радиоводещ от Финландия взел та хванал предаване на радио Плевен.
Това отдавна не е новина сред радиолюбителите, а способ за установяване на свръхдалечни УКВ двустранни радиовръзки чрез тропоканал или спорадично йоносферно отражение на радиосигналите.
Това може да бъде новина само за някой журналист, гонещ сензации.
Тук Тесла няма място, друг е открил радиото.
Колкото до безжично предаване на енергия, засега това е възможно, но на малки разстояния, до 1-2 метра. Чел съм, че японци имат дългосрочен проект за пренасяне на ел. енергия от космоса, и най-вероятно ще успеят.
ПС: Сетих се, че и аз имам уред за безжично предаване на енергия. Това ми е ел. четката ми за зъби, която се зарежда по индуктивен път, нещо подобно на безжичното предаване на енергия.
Моля да се спазва това елементарно правило! Препинателният знак се долепя до думата, а след него се поставя запетая! Написано е с големи червени букви в условията за регистрация!