Предварително ще помоля администраторите, да изтрият този пост след прочитане от dimelsoft ! Или да го преместят ! Не му е тук мястото !
dimelsoft ! Не резултати, а абсолютно всичко, на всеки проявил интерес ! Но сега ми се иска да уточним, резултатите които ти съобщаваш ! Първи, и един от най важните фактори на алкалната електролиза, е тока ! Вече коментирана, и потвърдена формула, за пресмятане на мин. теоретичен добив е следната: А/26.8х16.8хС=лт./час ! Където А е тока а С е броят на клетките в серията ! За повече инфо. темата в мазето !
Ето и темата
http://mazeto.net/index.php/topic,9217.0.html !
Както виждаш, напрежението не участва във формулата ! Да намалим до мин. напрежението, същевременно да пуснем голям ток през клетката е трудна работа ! До някъде нещата се решават с плътността на електролита ! А още по добре с електродният потенциал на електродите ! Обаче !! Платината е скъпо нещо ! Световният опит, пък и моите търсения показват че SS316L прилично задоволява нуждите по цена ! Така нещата се очертават около това, как да намалим напрежението до мин. за да имаме достатъчен ток, и приличен за нуждите добив !
Теоретично нещата от химична и електро-химична гледна точка са известни и железни ! Двамата вещи по този въпрос, PyroVeso и moon_watcher са писали достатъчно !
Какво ни остава ? Да търсим начини да намалим до мин. загубите в захранването, и да намерим начини за най–ефективно използване на газа ! Важно е да не робуваме на химерата, че от контакта в стената ще дръпнем 100W a ще се топлим като за 101 ! Ако все пак, си твърд фен на този процес, предлагам да продължим обсъждане по mail !
Защото нещата които съобщаваш по горе (извини ме за израза) са меко казано епохални ! Вярното, правилното мерене е съществен фактор за да няма заблуда ! Имал съм такива заблуди, и съм си мислел че държа Господ за шлифера ! С nikolayst работим отдавна по въпроса ! Той например е по на ясно с преходните процеси, електролиза-плазма и други катализатори, той пише кодове за PIC контролера който управлява процеса и т.н. !
Разбира се не е на последно място помощта на горе написаните химици !
Общо взето това е за Phoenix Lab ! Мислим си че сме дълбоко в нещата !
Поздрави !!