Сам по себе си пламъка е колкото на спиртник топъл, тоест насочен във въздуха не става за измерване и не дава много калории според мен, но не така стои въпроса с материалите пред него
Ако пламъка загрява медна тръба или медно котле имаме (там е заровено кучето) голяма полза за подгряване на въздух или вода движещи се през системата. Медта или тефлона много добре разространяват а алуминия отдава, тоест ако се нарави котлето към пламъка да е медно/тефлоново, а отвътре към водата да е алуминий на ребра съм убеден в крайния резултат. Случва се да работя професионално с голям ламък от един pro-генератор (изключително стабилен но не дотам ефективен) и меден елемент ако не е неосредствено пред дюзата преди да се стопи целия свети, при медта не се наблюдава типичното "брауново" топлино-изолиране на обработвания участък както да речем при стоманата или горките силикати
Аз изках да си направя малък уред за ювелирна работа и стана перфектен, ако се иска примерно пламъка да е по - "мек", там идва и втория бъблър за малко примерно ацетон във водата....чудничко.
А, измерих количеството газ (когато се беше позагрял електролита и бе вече 10-11 ампера) и се оказа не дотам лошо - около 700-750 мл/ мин.
Клетката е от 9 тръби една в друга, в ниската им части имат по една дупка за циркулация на електролита. На равни интервали отдолу дълбоко в силикона дъната на всички пръстени са изведени от групи медни кабели навън, освен и че така електроните щурмуват едновременно стоманата - извадих всички 9 групи за експерименти на кое - колко и дали. Най-външната тръба е по-висока и служи за кожух на всичко. Капака е омазан със силикон и отгоре с ония гумените самозалепващи бандове. Като се образува голямо налягане при евентуален бум капака ще е нещото дето лети и понася налягането, но дотам дано не се стига
Цялата ракета е 25 см висока. Флашбак арестора е от 2 камъчета за мехурчета въздух за аквариум - някакъв слепен кварцов пясък с фини пори