Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Трифазен мотор-генератор на Гого?

<< < (8/11) > >>

Тони:
 Не мисля, че електрона е като черна дупка а енерго балансираща система. При бифлярката индуктивноста е няма имаме само ел. поле. Получава се ускурение, но при по специфична геометрия на бифилярката /целата е да се измени ъгъла на ел. полето/. Ние получаваме енергия дали полужителна или отрицателна няма значение, важно е да е натрупаме от един вид в достатъчно количество. Присуканата бифлярка за сега се оказва отрицателно съпротивление.

mi68:
Трябва да разберем единство и борба на противоположностите.Имаме праволинейно(ламинарно,електрично поле)движение и криволинейно(турболентно,орбитално,вихрово,магнитно поле)
движение.Материята обича праволинейното движение а полето криволинейното.Тъй като
полето е по-силно имаме кръгово(орбитално) циклично движение.Извесно е,че лоренцовата сила под 90 градуса не върши работа само отклонява.Тя има магнитна и електрична съставка.Този трик се използва при отклонителни с-ми на кинескопите.Извесно е,че магнитните са по-ефективни следва,че вихровата структура на електрона се
запазва,което е спротивление.Чрез бифилярка намаляваме вихровото движение,а увеличаваме ланинарното т. е. тока.При протичане на ток електростатичното поле преминава в стационарно електрично поле и важи з-н на Ом за цялата верига.Силовите
линий падат под ъгъл различен от 90градуса.Следва при едноименни заряди ускоряваща
негативна(отрицателна)индуктивност;при разноименни заряди забавяща обикновенна(положителна)индуктивност.Няма да доказвам,че токът е синусоидален, а не експоненциален т.е.ще имаме прехвърляне на най- голяма мощност.Получат се и биологични ефекти т.е.удължаване на живота.
Теорията за възникване на стояща вълна разглежда 2 случея:1вълната стига по-твърда среда и се връща с 90 градуса закъснение;2средата е по-еластична(бифилярка) вълната се връща с 0 градуса и
вълната се усилва.

mi68:
Ще направя следната аналогия:Имаме една количка без спирачки(с-мата е опростена няма
клапани т.е. спирачка).Колелата са вихровото магнитно поле и са на 90градуса.При ъгъл
различен от 90градуса количката тръгва(съпосочно или разнопосочно).Съпосочното спускане ще доведе до катастрофа(взрив).Дискусията искам в това да се състои.Предлагам да се използва променливо високо напрежение т.е. спускане изкачване
така,че спускането да надвишава изкачването,евентуално методика ф-ли.Не съм изследвал при каква стойност на капацитета тръгва синусоидалната генерация и константата на усилване.Всичко зависи от високото напрежение и разтоянието т.е. с-мата
е многоелементна и трябва да се търси опростени експлоатационни х-ки и настройки.
Благодаря за вниманието.
www.skif.biz/index.php?name=pages&op=page&pid=110

mi68:
От главната страница:Содержание;Энергетика;Электрические и резонансные генераторы
Проект ПРОИСХОЖДЕНИЕ(Отрицательная индуктивность).
Ще потърся патента на Н.ТЕСЛА от 1898 г. за бифилярката,попаднах на нови реставрирани
цветни снимки на ТЕСЛА с плоски бифилярни бобини с диаметър около 2м.Много интересно
и просто са навити.

mi68:
Отговор на част от нещата дава патента:
www.matri-x.ru/energy/pat_00512340.shtml
На същия сайт има и други много-интересни патенти и снимки разгледайте го!Снимките са
черно бели(на други сайтове са цветни).Трябва да започнем да пишем за творчеството на
Н. ТЕСЛА защото ми е пътеводна светлина.Моля поставете подходяща тема.В сайта отрицателна индуктивност съседна тема е нелинейна индуктивност и този патент трябва да се разглеждат едноврененно при оразмеряване на схемата.
p.s. Исмам да представя редактираният от мен варянт на статията с няколко формули, които ги има в
английският текст но има проблем с ЕИМ ще видя да се справя.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия