Някой съм аз, който написа за 21% и се позовах на wikipedia.
Второ- вече обсъждахме, че увеличаването на кислорода за добавка на друго гориво не ти е нужно, по няколко причини.
1. Полезното действие идва от разширението на азота- както написа Тони по- горе.
За да повишиш ефективността на ДВГ е достатъчно да напомпаш повече въздух- за да добавиш и повече гориво. С това влиза и повече азот, който да се разшири.
Чрез напомпване получаваш по- голяма компресия в цилиндъра, от което и повече коне.
2. Сместа от разграждащата клетка е готова за изгаряне, т.е. не и е нужен допълнителен кислород, за да изгори. С теб точно обсъждахме и стехиометричното число, а по- късно добавих и един линк, в който всичко е описано по правилата на науката, не с празни приказки.
Най- лесното нещо е да вкараш маркуча от клетката във входящия колектор. Без промени по ДВГ и системата на подаване на горивото.
Ето защо- при липса на промяна устройството си остава същото- горенето е същото, в същите пропорции. Подаването на оксиводорда във входящия колектор се смесва с първоначално зададената горивна смес, т.е. въздуха и бензина (примерно) и изгаря заедно с тях в цилиндъра.
В резултат получаваш повече изгаряне в цилиндъра- т.е. по- висока температура и по- голямо разширение на газовете.
Ако случайно това е недостатъчно- тогава слагаш компресор или турбина (или и двете)- те "ръгат" повече въздух в цилиндъра. Повишава се компресията, азота и свободния кислород (за горивото, което е различно от оксиводорода).
Всичко е просто и ясно и не разбирам защо се опитваш да преоткриваш топлата вода. Това, което мислиш е погрешно и съм сигурен, че ти самият не си си изяснил поставеният от теб въпрос.
Пиши, ако има нещо неясно.