Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Rotoverter

<< < (11/35) > >>

mi68:
Да на 2,20 минута се вижда дъската и нещо черно, най вероятно черен мрежов кабел. Да ми включва електрожен 4кВт системата почти спря, по слух определям, или флекс 2кВт с този маховик е смешно. При включване, мрежовото напрежение се колебае, премигват лампите.
Идеята да се ползва предавка 1:2 и параметричен резонанс е добра. Единият мотор работи на 3 000 оборота в минута, другият на 1 500 оборота в минута. Става като се увеличат броят на полюсите на машината от 2 на 4.

Ctah:

--- Цитат на: mi68 в Декември 15, 2013, 08:17:34 pm --- Да ми включва електрожен 4кВт системата почти спря , по слух определям, или флекс 2кВт с този маховик е смешно. При включване мрежовото напрежение се колебае, премигват лампите

--- Край на цитат ---

Нормално е да мигат лампите, даже задължително ;D

Pyramid:

--- Цитат на: MSN в Януари 20, 2008, 11:27:35 pm ---

Здравейте!
Так измерять  полную мощность на переменом токе, как это делает teofilius,  - нельзя.
Нужно измерить угол сдвига между током и напряжением и полная мощность вычисляется P=U*I*cos_f.
Поэтому заявленного КПД=145%  в этой схеме нет.

--- Край на цитат ---
Абе, че кпд не може да надхвърли 100% е ясно, ала пълната мощност НЕ СЕ изчислява, както се опитва да ни обясни MSN.
В системите за променлив ток пълната мощност е просто S=U*I. Да не се бърка с активната.
И не, няма да се връщам назад да чета предишни страници - не е да нямам време, имам други задачи - но, който не просто "измерва" такива фантастични стойности, а успее да ги докаже с описание на опитната постановка, хода на експеримента, системите на уредите, тяхната абсолютна, относителна и приведена грешка и т.н., след претегляне на разултатие и отсяване на случайни такива /тоест, ПО ВСИЧКИ ПРАВИЛА НА МЕТРОЛОГИЯТА, последвано с пояснение на методите на изчисление и т.н./ директно, мисля, трябва да бъде представен за Нобел.
Дума да няма :)

tanevi2010:
Имаме готов  перфектно изпълнен  ротовертер. Ел.двигател  1.1 квт  220в. , генератор 5.5квт .  Обороти  3890 об.мин. Не можем да го  вкараме  в резонанс- липсват  ни някои уреди за контрол и настройки.Който иска  да се  присъедини къмнас ,  дал съм  телефон  и  имейл.  Варна  ,  Минчо Танев  Юни  2014г.

Vector:
Дали би искал да качиш клип ?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия