Здравейте Опитите ми са насочени към разлагане на водата но май без да искам съм направил нагревателя наПитър дейви :lol: Става въпрос за следното:Нарязах една пералня на елементи 12по7,5см. Поставих ги на разстояние 3мм(като най-добро разстояние според писаното във форума) 12бр и ги свързах към електрожен 16в 55ам.Поставяйки ги във електролит със сода бикарбонат ефекта бе че в първите наколко минути не се случи нищо,помислих че имам слаби връзки между някои от плочите и ги оставих.Но от предишни опити знам че на системата е нужно малко време за да се йонизира водата. След около 2,3ч включих пак и започна да се отделя видимо добро количество газ,но само след около 4,5минути отделянето на газ започна да намалява докато спря съвсем.Три дни си блъсках главата,поставях пластините на различни разстояния увеличих ги от 12 на 20 понеже ампеража е много висок но резултата пак бе същия. А и когато водата бе около 2 литра загряваше невероятно бързо.Точно това загряване на водата не можех да си обясня.Но пък пластините не са сфери а са извити по късата страна. И в поясненията за този нагревател пише че се получава малко количество електролиза. Последствията за пластините е че се получава кафеникав слой по повърхността и се виждат черти от тока по повърхността на пластините перпендикулярна на дължината. Но оцветяването се дължи предполагам че в един от опитите използвах варовита вода и по гайките които не са неръждаеми се образуваха бели наслоявания което предполагам е варовик.Във всеки случай скоростта на загряване е изумителна въпреки че елементите не са сфери.Не ми е ясно обаче че се получава при прав ток. Но този нагревател ме заинтригува и ще продължа опитите е него.