Автор Тема: Резонансен електрически отоплител на Питър Дейви  (Прочетена 141584 пъти)

Неактивен Петър

• Подготвен
  • **
  • Публикации: 170
Re: Резонансен електрически отоплител на Питър Дейви
« Отговор #75 -: Януари 28, 2009, 11:11:57 am »
Цитат
Руски отоплител, дължина 400мм и дебелина един цол. Захранване 220в 3кВт. Отопляема площ 100кв.м., военна разработка. Захранването се подава на метална пръчка / сплаф/, вероятно тя трепти с резонансна честота и загрява водата. Монтирано е в Добрич и аз лично го наблюдавах в студените дни, отоплява перфекно.

За контакти:

ilyoan todorov <tzvetanel@abv.bg>
телефон за връзка : 0888585058 Ильоан Тодоров

илко илиев

• Гост
« Отговор #76 -: Февруари 16, 2009, 05:29:13 pm »
а някой знае ли какви му са нагревателите вътре в него

shemet

• Гост
аз съм опитвал съ камбанки 10.л.вода на 12.гр. до 60.гр. с 1,5.амп. за 13.мин. се стопля но няма резонанс и когато се стопли се покачва и малко и ампеража,тоест тръгва на 1,2 и се дига до 1,6-7.амп.

:o

Значи ако се вярва на сметките на NRG илко илиев вече е произвел free energy и то доста  :o

shemet

• Гост
Просто прочетох темата и видях този му пост на стр. 5. Човека е решил че нищо не е постигнал и се е отказал без да предполага че резултата му е чудесен!

За загряването на 10 литра вода от 12 до 60 градуса са необходими 563.136 ватчаса при кпд = 1.

Той го е постигнал със 71.5 ватчаса. Или кпд = 7.876 !!!
« Последна редакция: Март 28, 2009, 10:13:45 am от altium »

Неактивен Петър

• Подготвен
  • **
  • Публикации: 170
Re: Внимание - КПД 700 %
« Отговор #79 -: Март 27, 2009, 09:13:39 pm »
аз съм опитвал съ камбанки 10.л.вода на 12.гр. до 60.гр. с 1,5.амп. за 13.мин. се стопля но няма резонанс и когато се стопли се покачва и малко и ампеража,тоест тръгва на 1,2 и се дига до 1,6-7.амп.

Една проста сметка показва КПД 700 %. Моля колегата Илко Илиев да си повтори експеримента и да пише. Защото това си е супер постижение (за форума) ако е истина!  :)

jhonjhon

• Гост
Въпросът е дали е повишил температурата в целия обем или само на повърхността. Може би трябва да сложи една бъркалка при измерването.

gimmy

• Гост
на линка
 http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=7006&postdays=0&postorder=asc&start=60 , при разглеждане на същата тема се цитира :
 " Количество топлина (откъде идва топлината е друг въпрос) необходимо за загряване на какво да е се смята по следния начин:

Q = M.cp.(Tн - Тк)/3600, kWh

М - маса на материала, kg;
cp - специфичен топлинен капацитет на материала (за вода cp=4.186 kJ/kg.K), kJ/kg.K
Тн - начална температура на материала, С;
Тк - крайна температура на материала, С.  "

Интересно ще бъде да чуем мнението на топлотехниците

FreeEnergy

• Гост
Аз много от тоци не разбирам и затова го приемете като въпрос, а не като мнение. Чудно ми е дали този нагревател на Питър Дейви не може да работи на 12 волта, като вместо да намираме резонанса на самия материал от който е направен, го пулсираме с машинката на Стан Мейер, с която разлага водата, за да намерим резонантната честота на едната камбанка.

Ако някой има знания по въпроса, моля изкажете мнение. Аз имам машинката, но не съм сигурен че няма да направя някоя глупост и да я изгоря или нещо такова. Освен това незнам как да я ползвам със всичките и копчета.

Сега като се замисля, то май ще направим електролиза по този начин, ама все пак...

aviv

• Гост
Да, от давна го мисля, но клетката ми се разтопи от големия ток и така и не го проверих.

mat

• Гост
От скоро посещавам този форум и току-що прочетох цялата тема за този тайнствен нагревател.
Освен него обаче забелязах и нещо друго много тайнствено. Очевидно е, че това устройство е фрее енерджи и би трябвало тази тема да е най-дискутираната, защото е много по-лесно да направиш тези камбани отколкото тестатика, но уви - тук се наблюдава някаква странна НЕактивност. Хора които са много заинтересовани изведнъж изчезват и не казват какво са постигнали. Други като teofilius правят някакви странни и нетипични изказвания за това как нямали интерес от това устройство... Много странно точно пък teofilius да няма интерес...
Предполагам, че доста от вас вече сте го направили и сигурно се греете фрее... И разбирам защо мълчите, така че не ви упреквам.

Защото то не е само греенето. На всеки му е ясно, че с няколко такива нагревателчета може да се спретне достатъчно добра фрее домашна топлоелектроцентрала. Както и да е.

И аз имам някои наблюдения и изводи направени от гледане на снимки и филмчета:

Първо, човека е обикновен музикант. Не е от категорията на Тесла, но е живял по неговото време - по времето на великите откриватели на фрее енергия. Това ме кара да си мисля, че машинката не е измама.

Второ, тук участва думата резонанс, а където има резонанс има и фрее.
Тайната на това устройство е в това, че то е съвсем елементарно. Няма електроника, няма сложни изчисления и формули. Направено е от обикновен музикант. Защо ние не можем да го направим? Да не би защото сме прекалено умни и търсим под вола теле?

Тази топка дето всички и се чудите - откъде мислите че е дошла? Ами човека е музикант. Да сте виждали някъде такива топки? Винаги съм се чудел защо на някои духови музикални инструменти отпред им слагат някакви странни топки. Сетихте ли се сега каква е тази топка? Има нещо общо с резонанса. Не ми е ясно но най-вероятно топката (сферата) се държи по-странно от гледна точка на резонанса отколкото камбаната. Музикантите да обяснят за какво служат тези топки. Мисля си, че две вградени една в друга сфери ще са нещо много интересно.

Дръжката за която се твърди, че е от електроизолационен материал, според мен си е съвсем метална.

Възниква въпроса - ако двете полусфери са добре закрепени към дръжката, откъде излиза въздухът който е попаднал между тях при потапянето във водата.

Човека не е разполагал с електроника (предполагам). Как е определял резонансната честота? На ухо? Много странно. Колкото и да е добър, на ухо не може да докара до резонанс. Сигурно има някакъв друг метод. Например добавяне на тежести които да променят резонанса. Това пилене (отнемане на материал) ми се струва странно - какво става когато изпилиш повече?

Формата (полусфера) е важна (според мен) защото при такава форма няма огъване на материала - той вибрира цялостно, а не единия му край да е неподвижен, а другия да се развява. Това ще рече, че с две успоредни ламарини няма как да стане. Хрумна ми като за начало на експериментите ми да започна с лъжици. Дори си мисля да захвана една лъжица на менгеме (за дръжката й) и да доближа до нея говорител на 50 херца и после да захващам лъжицата на различни места докато видя (усетя) някакво трептене (резонанс). Човека каза, че резонанса по-скоро се усещал. Би трябвало лъжицата да затрепти в даден момент. Не знам кога ще се захвана с всичко това, но го давам като идея за който иска да пробва. Ще ми се тази зима да се грея свободно. :)

losag

• Гост
Цитат
Руски отоплител, дължина 400мм и дебелина един цол. Захранване 220в 3кВт. Отопляема площ 100кв.м., военна разработка. Захранването се подава на метална пръчка / сплаф/, вероятно тя трепти с резонансна честота и загрява водата. Монтирано е в Добрич и аз лично го наблюдавах в студените дни, отоплява перфекно.

Здравейте на всички. С интерес следя форума и днес се реших да пиша. Преди седмица присъствах на монтирането на Руски отоплител и доста се смаях от това което ми разказаха за него.  Естественно си записах името на фирмата и прочетох за тях. До колкото разбрах са различни модели с различен принцип на работа (ако бъркам ме поправете моля). Ето линк и споделете какво мислите.   http://mirtepla.ru/
 Нещото което ме заинтригува най-много е на какъв принцип работи - ТЭНовые котлы "ГАЛАН-ТУРБО".
 Попаднах съвсем случайно на този сайт: http://www.trvr.ru/details.htm - термогенератор.

С уважение към всички: losag

Неактивен jantar

• Подготвен
  • **
  • Публикации: 169
Наистина е смешно :D
Реално това се е използвало на подводниците за отопление и представлява плазмен разряд във водата между два електрода(от волфрам), като единият е пръчка а другият е цилиндър около пръчката и цялото това излято в термоустойчива пласмаса.
Другото с помпата си е кавитационен топлогенератор използващ тръба на Ранке.
КПД-то им е малко над 100% ама си харчат ток. Иначе първият е доста компактен и най важното - няма движещи се части, но пак си трябва циркулационна помпа, разширителен съд и т.н.:)
Какво ли ще стане ако разряда се пусне през честотен инвертор ;)

proksima

• Гост
« Отговор #87 -: Август 24, 2009, 06:40:17 pm »
много ми е интересно как така ще има електрически резонанс без индукция

Неактивен emm

• Експериментатор
  • Активен
  • Публикации: 299
« Отговор #88 -: Август 26, 2009, 02:21:00 pm »
Здравейте колеги!
Искам да споделя с вас, какво се случва, когато един музикант слуша музика. Ами постоянно чува пропуснати тонове от гамите. Една гама се състой от много тонове които образуват хармоници. Когато се занимавах по често с свирене това се случваше и с мен.
Постоянно си правехме забележки,че някой е изпуснал някой тон. Сега когато ми скимне да хвана китарата, ми трябва доста време и камертон за да я настроя.
Така,че отговарям на въпроса как един музикант може да ви каже какво сте направили и дали има хармония в двата тона на камбаните.
Когато правих експериментите с нагреватерля, постигнах брум на трансформатор, с  камбаните от звънци НО те бяха различни като тонове. Голяма и малка, като трябва да са хванати много добре за дръжката, иначе няма да получите резонанс. Резонанса при музикалните инструменти се постига от целият инструмент. Така че първо помислете за захващането на камбаните, промяна на разстоянието м-у тях и тогава корекция.
Запомнете, двете камбани трябва да са в хармония, иначе се получава друг тон.
Хармонията м-у два тона ги кара да се допълват един друг, а не да си пречат.
Колкото са по хармонични тоновете, толкова е по голям резонанса.
Пример:
С ел.китара свирите в затворено помещение, усилвателя е усилен да не се получава микрофония, НО различните гами и хармоници в тях възбуждат струните и се получава хармонична микрофония която не се изкривява от усилвателя. Микрофонията от адаптора на китарата се изкривява от усилвателя до такава степен, че ви се иска да се гръмнете.
При транзисторните усилватели не може да се получи хармонична микрофония тя се получава само от лампов усилвател който е направен така, че да усилва хармониците.
Радвам се, че има хора които постоянно бутат другите напред, така се създава хармония...
Успех на всички. ;D

mat

• Гост
« Отговор #89 -: Октомври 07, 2009, 10:28:32 am »
Какво ви е мнението за това:
http://www.youtube.com/watch?v=auBH41aiTVM
Има ли общо с тази тема и изобщо възможно ли е това явление или е поредната измама?
Не можах да намеря такъв съд за да го изпробвам. От малкото опити които направих стигнах до извода, че съдът трябва задължително да е полусферичен или с друга форма, като се спази условието дъното му да има възможно най-малка площ за да изпадне в собствен резонанс. С тенджера не става.