1- никъде не съм споменавал за диаметър на бутало
2- (L2 клони към нула - altium) – това е невъзможно- технически неосъществимо
3- за трактори ли говорим, за газови турбини или за електромотори. Аз сравнявам просто две без коляно-мотовилкови кинематични схеми. (колкото се може повече работни тактове за един оборот на коляновия вал.- altium), това отдавна го има и се казва звездообразен ДВГ и ако беше много удачна схема само нея щяха да произвеждат фирмите.
4- Значи мощността не е простотия –(съотношение на изходна мощност в киловатчаси към консумация на гориво за литър на час- altium), точно за тава говорим, дори не обсъждаме какво е горивото.
Не искам да убеждавам никого но формулата си е тази: Мощността =М.въртящ * обороти. Може би за това във F1 оборотите са многооо. В схемата на Стоянов –P*3, а в схемата на Георгиев-P*2, но при Стоянов има един оборот, а при Георгиев са два оборота (от ГМТ до ДМТ и обратно до ГМТ)- така че, при Стоянов-P3*1об.=3, докато при Георгиев- P2*2об.=4. В двете схеми има по четири цилиндъра така че, при еднакви обеми ще изгорят еднакво количество гориво – (бутало-цилиндровите групи са идентични), съвсем различно е превръщането на P във въртеливо движение, за което и говорим. (дори схемата на Георгиев може да работи и с двойки-чифт бутало-цилиндрови групи 4, 6, 8 .... ).
Ще отсъствам доста време , а и ми омръзна да пиша за очевидни неща. Просто ще помоля за сериозно задълбочено разглеждане (разчертаване) на двете схеми, детайлно, аз поне доста си играх. Пожелавам на всички весело лято и много късмет.