Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Магнитен двигател на Muammer Yildiz

<< < (4/10) > >>

Maistora52:
Добре де - статика! - спира след определено време. След колко време спира? Защо тръгва изобщо? И върти перката яко. Говоря за ония клипове в ЮТуб, не за този на изложбата, която показва Фейд.
Мисля и се двоумя, не за друго, ами защото още от начало имах някои съмнения, но тая перка, тия професори наоколо, тия мини-колички с които се разнасяше по улицата и площада... Акумулаторите не може да ги скрие ей така. Че се виждат едни кабели на самия апарат (двигателя с перката) - виждат се - тяхната роля каква е?
Какви са резултатите от 5-дневия и 30-дневния тест - има ли публикувани сведения?
Мисля си и друго - разбрало се е, че работи, ОБАЧЕ - ония "в сянката" са го "натиснали" - платили са му нещо, да си трае и КРАЙ на шоуто.
Кои са верните отговори? - не изобщо!
В този двигател аз виждах развита концепцията "ротор-статор" с още един ротор (който би трябвало да е нагласен да се върти в обратна на първия ротор посока) - и те двата са ос във ос.
Проблемите ги виждах само в разположението на магнитите, които са на патента - едноименни полюси един срещу друг - което с времето ще ги изтощи...
Фейд, ти лично къде и кога присъства, или отнякъде подразбра?
Питам всичко това, защото мисля, че системата "ротор-статор" все пак може да тръгне. Това беше и първата ми направена конструкция (тип Перендев) - която при мен НЕ ТРЪГНА,  но с времето стигнах до извода, че за да тръгне, просто трябва перфектен инструментариум за механичните дейности при изпълнение на конструктивните детайли - оси, валове, гнезда за магнитите, градуси, наклони и други.

EDM electronics:

--- Цитат на: Maistora52 в Април 11, 2013, 01:53:24 pm ---.............................................Проблемите ги виждах само в разположението на магнитите, които са на патента - едноименни полюси един срещу друг - което с времето ще ги изтощи............................

--- Край на цитат ---

Майсторе 52, а как трябва да са разположени магнитите от ротора и статора, за да не се изтощават бързо?
Като при електродвигателите ли, задният магнит бута ротора, предният го привлича?

Maistora52:
За да не се изтощават магнитите трябва да са разположени като на моя "Бутален Бекспейс - модел 137" - това обаче ще се разисква в съответната тема. На двучасовия клип от Фейд се вижда само, как един човек - "с гащи без ръб" (Моамер Йълдъз) се врътка около два неработещи двигателя, и ЗАЩО ЛИ СЕДИ САМО - ЗА РЕЗИЛ! Това струва много - ама много пари - да седиш и да се срамиш пред хората в Женева... Никое достойнство и чест на тая земя не се купува с пари - купува се с МНОГО ПАРИ!!
Иначе същият тоз - пусна за две минути големия мотор да се види, че нещо се върти, и го спря. От 1ч и 8 мин до 1 час и 10 мин. на големия клип - че те са четири там. А пък конфуза с малкия двигател - дето му побутваше перката, пък тя а напред - а назад и финиш - това става в последните няколко минути на дългия (двучасов) клип.
Има нещо много съмнително в тази постановка.
Аз НИКОГА НЕ БИХ ЗАСТАНАЛ ТАКА ПРЕД ХОРАТА - ЗА СРАМ И РЕЗИЛ НА ЦЕЛИЯТ МИ РОД! НИКОГА!! ЗА НИКАКВИ ПАРИ!! Затова няма да плащам за патенти, и няма да се разправям с "гадовете" - а като приключа с работите си - пускам всичко тук и навсякъде където мога... И си оставам беден - НО ЖИВ! И ДОСТОЕН! - а пък хората, ако искат, ще ме споменуват с добро. Другото е вятър работа!

fade:
Майсторе присъствал съм виртуално! ;)
Имам отворен Таб в браузъра с този live broadcasting и хвърлям сегиз тогиз по едно око, гледам и коментарите на хората отстрани.
Обяснението за вчерашното спиране е, че са е разхлабил магнит, след това още два...
Сега обяснението е: "Чакаме да изсъхне силикона от ремонта от предната нощ! "
Майсторе, ако си обявил на света, че имаш работеща машина и си решил да се изправиш пред академиците и искаш тяхното одобрение, не разчиташ на такива смешни оправдания и... силикон!
Поне аз така мисля като инженер.
А твърденията как някой е натиснал нещо си или е платил пари ... мисля да ги оставя без коментар засега!
Просто може би Илдъз е стигнал до "Point no return back" и всъщност не знае кога да спре!
Виждал съм такива хора в живота си и знам, че те вярват до последно в това което твърдят и нищо не може да ги убеди в противното въпреки че всички факти сочат срещу тяхното твърдение.
Дано не съм прав, защото останаха още три дена в които той да докаже че машината му работи!   8)

svetlio760:
Тук мисля, че Майсторът е прав! Изобретателят не може да не знае дали това работи, кога работи и кога не и как работи. Ако е знаел, че устройството ще спре, не би се изложил по този начин, освен срещу мнооого пари! Звучи правдоподобно и оправданието му- разместване, силикон.....Видно е, че конструкцията е сложна, а КПД може да е 101% изкарани по много сложен начин и милиметрите да са фатални. Е аз не съм инженер, но споделям мнение, та може и да не съм прав, но така мисля.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия