Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Магнитен двигател на Muammer Yildiz

<< < (9/10) > >>

valex:
sabaka808
Да не си ме разбрал погрешно? Не казвам, че има хоризонтални и вертикални магнити. Полето, което се поражда от магнитите и магнитните взеимодействия са 'хоризонтални' и 'вертикални' относно пластината за визуализация. Хоризонтални (светли) петна се получават примерно в средата между двата полюса на един магнит или в междината между два магнита, които се привличат. Като направя ще пусна снимки върху пластина на магнитни полета. Според мен може да се извлече някаква информация за конструкцията от тези видеа на движение на магнитните му полета.
А относно принципа на двигателя: според мен е взеимодействие на 3-те полета на двата статора и средния ротор. Вътрешния статор мисля от снимката, че е с 10 трапецовидни магнита разположени по дължината на оста на двигателя. Ротора е наистина с спираловидни магнити. Но са три спирали на 120 градуса начало една от друга. Може би самите спирали са с 3-4 реда магнити, както има на някои снимки на ротор. А и в патента има такава версия на ротор. Във външния статор е целия 'номер'. Мисля, че магнитите му са под наклон, който е обратен на наклона на спиралите на ротора.  Взеимодействайки наклонените спирални и наклонени статорни магнити се получава (може би :) ) 'места' в роторното пространство, които имат по-голям итензитет на магнитното поле, което се 'увлича' от вътрешния статор и понеже статора е твърдо 'захванат' за корпуса се завърта ротора. Пускането и спирането става с 'извеждане' от равновесие на част от магнитите на външния статор. А когато са в 'равновесие' се вижда, че ротора се върти с много добър 'баланс' на магнитните сили и няма никъде равновесна точка за да засича въртенето. А е и възможно и изцяло да се завърта леко целия външен статор.
Според мен добра теория. Остава да има нещо вярно в нея :):):)

Maistora52:
Сабака, тази конструкция ли визираш като говориш за четириграни и коридори?
http://mazeto.net/index.php?action=dlattach;topic=4432.0;attach=33859;image

sabaka808:
Да Майсторе ! Но не бях забелязал , че има магнити в тях.

sabaka808:
valex! Сега те разбрах вече. Не казвам че се изразяваш неправилно, мисля за мои неща и бавно загрявам тук. Просто стана една каша в главата ми. Аз мисля, че магнити в ротора не са нужни. Има вариант магнитната спирала да е външна на статора, а ротора да е с коридори с лек наклон т.е диаметъра в единия край да е с 5mm. по-малък. Както при А-синхронните двигатели. При АД-тата има коридори и в статора, но там завихрянето се получава от магнитно поле създадено от електродвижещо напрежение .
Това се старая да имитирам в моя статор, но с постоянни магнити. И за това започвам да ги нареждам във външна  спирала.

valex:
Аз едно знам: че с взаимодействие само на два "слоя" магнити нищо няма да стане. Изпробвали са хиляди варианти и нищо. Трябва да има сложни съчетания :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия