@coke2k Понякога се питам: що за форум е това? Всеки с лекота създава всякакви теории. Но тъй като твоята изобщо не спада към вопиющите глупости, ще кажа моето мнение.
Проф. Константин Мейл е създал и подплатил с доказателства най-добрата теория как работи тесла-трафа. Тя съвпада и с вижданията на самия Тесла. Тесла-трафа не засмуква заряди от въздуха. Поне това не му е главното „гориво”. Ако работеше само на засмукване, то човек до него би се чувствал много гадно. Дори би се разболявал вероятно. А фактите не са такива.
Колкото до електретите, до колкото знам за първи път света научава за тях от американското техническо разузнаване. Когато влизат в Япония, в „по-специалните места” откриват, че телефони се захранват от „електретни батерии”. Ако бъркам – да ме поправи някой.
Kapanadze за мен си е някакъв тесла-траф. Вижте метализираните стени на последните снимки - на мощната установка. Така капацитета спрямо околното пространство остава почти постоянен, дори и да мине човек. При мощна ускановка, ако мръдне капацитета би имало голямо влияние върху енергетиката на устройството....