Seeker, стандартно динамо, за да работи смисленно, изисква доста високи обороти спрямо тия с които разполагам ..... подмагнитванвето става с доста голям ток ... мисля, че са поне 10А или около 120W или общо казано, няма да има никакво КПД спрямо мощността ,с която ще разполагам .... турбината в този си вид дава около 50W при 5м/с вятър с температура 20 градуса .... оборотите на турбината са около 80 за минута при редукцията, която ползвам и е оптималната според мен, динамото се върти с 400 оборота за минута, които са крайно недостатачни за влизане на динамото в положителен цикъл за добив на ток ако се подмагнитва електрически .... знам, че ще кажете, че може да се подмагнитва и с по-малак ток .... пробвах го и това и се оказва, че подмагнитено с 10W то дава цял 1W при тези 400обороти
за това съм решил да опитам да го подмагнитя с постоянни магнити ..... изчетох доста материал по темата и залагам на динамо, защото е готова заводски произведена машина ... бих предпочел да правя преработка, отколкото да създавам изцяло нова машина.