Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
Генератор на Chas Campbell
Аtos:
--- Цитат на: madsatbg в Декември 18, 2014, 07:25:43 pm ---Здравей atos ,
би ли го обяснил по простичко, ама със:
Някой си като дете... бла бла бла.....и къде са разработките които доказват , че не става???
Всички доводи са ИНТУИТИВНИ.
Може и на лични.
--- Край на цитат ---
Не са интуитивни...ПРЕКОГНИТИВНИ са в случая!
Механиката започнах да я усещам преди да се науча да пиша...т.е.4годишен...
То е все едно лекоатлет да питаш откъде е сигурен, че не може да се пробягат 100 м. за 4 секунди, ако го ритне някой по задника (да кажем, че никога не е пробвал).
Повярвай ми, искам, много искам да си прав...но не си!
madsatbg:
--- Цитат на: atos в Декември 19, 2014, 04:25:47 am ---
Повярвай ми, искам, много искам да си прав...но не си!
--- Край на цитат ---
Благодаря приятелю.
Всички, щом сме в този форум, го искаме. ;D
п.с. Не "убивайте" детето в себе си.
Дори когато изглежда невъзможно - опитвайте.
Maistora52:
Много точно си усетил приликите, Juli.
--- Цитат на: juliang в Декември 18, 2014, 07:26:29 pm ---https://www.youtube.com/watch?v=wdodjuVC45k
https://www.youtube.com/watch?v=U8v7ZQiGSgE
Това не е ли един вид маховик?
Това малко прилича на творението на Майстора52... леки импулси, вкарвани в системата в подходящия момент и добро лагеруване водят до учудващи резултати :)
--- Край на цитат ---
Обаче само прилича. Казвал съм го някъде из темите - Това момче германче е удивително изобретателен. Има и други негови разработки - вкл. една много ценна с Четири венечни зъбни колела, свързани с вериги от велосипед, и с дискове с множество магнити.
Разликите обаче са съществени, и то в принципа на взаимовъздействие и получаване в резултат на това ВЪРТЕНЕ.
Коментирам така:
Конструкцията му с четирите зъбни колела (първите две снимки) използва центробежно-инерционни сили и магнитно взаимодействие в точно определен момент. Това е Работеща система, нуждаеща се от леки периодични Външни механични тласъци, за да поддържа въртенето си. Забележете подредбата на тежестите-магнити преди (първата снимка) и след (втората снимка) зацепването на централното зъбно колело. Там е "номера".
На третата снимка, е същото устройство, с прикачения външен източник за поддържане на въртенето.
Принципът намерен от германеца е в "догонване" и "побутване" на преминаван от тежестите-магнити инерциален момент-преход при едновременно тяхно отблъскване - когато са в централната зона и трите.
Всяка подобна конструкция ще е успешна, ако се уцели баланс на ексцентриковия дисбаланс... всяко от трите колелета с тежести е дисбалансирано, но в стиковка с другите две е почти идеално балансирано. Това "почти" се преодолява с манивелата (в първия клип), или лоста на соленоида (във втория). Но се виждат и едни балансиращи тежести отдолу на з. колелета.
И като се разположат на самите оси на трите външни ротора по един ел.генератор - ток ще има и за най-бедните!
Супер конструкция - РАБОТЕЩА!
...
Моите находки в конструкцията ми "бекспейс" използват друг принцип. Основно участие има Принципа на въздействие върху ПРЕХОДА в едно общо магнитно поле между негови два (или поредици от по два) редуващи се полюси - N and S - като развъртането се инициира от Актюаторни магнити.
Отделен въпрос е, как ще се задвижват тези Акт. Магнити, и тъй като нужната за това сила е много малка, също като при намерения принцип от Немеца, конструкциите ни могат да изкарат много високо КПД.
Аtos:
--- Цитат на: madsatbg в Декември 18, 2014, 08:28:18 pm ---СЕ не обещавам, но със няколко стотици вата можем да добием няколко киловата.
--- Край на цитат ---
А това не е ли вече СЕ? Поне аз така го разбирам?
При всички подобни разработки (ако са успешни), не би трябвало да е проблем да се получава самозахранване след стартиране на системата!
Включително и нашите момчета с гравитационно-центробежния двигател!
Това за мен (и не само за мен) би било категоричното доказателство за успешна разработка, което не може да се каже за "генератора" на Chas Campbell!
Майсторе, има "хляб" в тази конструкция от клиповете!
Да си представим поне три такива "системи", всяка с различен мащаб!
Ако се свържат така, че всяка да захранва с нужното движение следващата по-голяма от нея - на мултипликаторен принцип, би могло да се получи огромно усилване в изхода на системата!
Голямото предимство на тази разработка е, че не се използва гравитацията, а само масата - би работила и в безтегловност ;)
Maistora52:
Ами съвсем ясно наличие на СЕ е! - то СЕ-то отдавна си е в наличност, знае се, доказано е в десетки примери и конструкции... Просто "Пропагандната машина" на Доктринерите се опитва всячески да ни внушава и залъгва, че СЕ не съществува!
Проблемът им на Доктринерите е, че все повече хора по земята НЕ им ВЯРВАТ! И РАБОТЯТ, И ВЕЧЕ ДОБИВАТ Свободна Енергия!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия