Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Хулда Кларк е починала от рак, разнищване на историята?

<< < (2/4) > >>

EDM electronics:
    Ако не се лъжа, Кларк умира над 80 год. Да не се забравя, че все пак човешкият организъм има ресурс, който се изчерпва в зависимост от начина му на живот и старта му при раждане /кармата/, един по рождение е здрав, а друг болнав. Така, че причината за смъртта на Кларк не е показателна и назидателна, затова действа ли зепера или не.

От моя личен експеримент върху себе си установих, че той не действа, като го доказах с микробиологични изследвания, но не съм убеден, че този метод на 100%, при всички хора или болести е измамен, още повече, че във физиотерапията се прилага много отдавна, под различни форми.

Ще направя и аналогия с Райф, на който съм фен. Дали е прав и той на 100%, че ракът се причинява само от два вида вируси?  Щеше ли Райф да излекува болни от рак, пострадали от чернобилската авария, или от рак на кожата, който се получава от ултравиолетово лъчение и т.н. И друго, ако Райф е лекувал всички болести и е знаел най-добре от всички технологията/честотите и т.н., защо е умрял, защо не е жив и до днес ?

По същата логика, ако се захванем да оплюваме фрии енерджи устройствата, то тогава, оная книга от 1 000 стр. няма нито едно работещо устройство, в което аз лично за себе си съм на 99% убеден.

Можем да оплюем и Бедини и Том Барден, защото не доказаха че в техните устройства има Фрии енерджи, и никой друг не го доказа. Лекциите им са бла-бла, не разкриват тайната на свободната енергия, устройствата им нямат самозахранване, като извиненията им са бла-бла. Рапликациите от руснака на ТПУ също са измама. Не е трудно да скриеш Ли-Йон батерии в тороид, не е трудно да се изфабрикува такава репликация, дори много по-реалистична.

Ами конвенционалното лечение на рак, то колко е пациенти е спасило и колко е уморило, да вадим ли статистика? Ще излезе, че в болниците убиват хора, вместо да ги лекуват.

Аз също не вярвам, че със зепер може да се излекува рак, но не мисля че Кларк е мошеник. Знаех за нея много преди да стане известна със зеперите в НЕТа, от книгите на Малахов, но той за зепери не споменава. Чел съм книгата и, вътре има много верни и логични неща, които се потвърждават и от други лекари, цитирана е за пример от лекарите по алтернативна медицина.

Та.....те така.......

EDM electronics:
Забравих и нещо друго:

Ако, не дай Боже, подобен проблем дойде и до нашите глави /не сме застараховани/ - ВЪВ ВСИЧКО ЩЕ СМЕ ГОТОВИ ДА ПОВЯРВАМЕ, НЕ САМО ВЪВ ЗЕПЕРИТЕ!!!

Да не отнемаме надеждата на хората, тя е най-необходима, особено при тежките заболявания!

Затова доколко е вреден зепера: от времето когато съм го ползвал не съм забелязал вреда.

Във физиотерапията лекуват със зепер например синузит, като електродите невлажнени се поставят НА ГЛАВАТА, в ноздрите на носа. Повлиява се заболяването, но не може да се излекува, лечението става с други способи - това от личен опит.

vitan:
Естествено медицината използва тока много отдавна. Кларк не е открила топлата вода. Дали хората ще използват Запър ми е все тая. Не съжалявам аз, а една моя позната. Обещали чудеса, взели добри пари и те така - за нищо.

Колкото до рака обаче, кой е мошенник и кой не си има факти. Който има очи да гледа, да нека гледа.

Преписвам личното си мение от един форум преди време тук:

За много вирусни/бактериални болести дали ще помогне или не - не може да се предвиди, защото това е въпрос на имунна система. Но за рак мисля е противопоказен! Избивате си го от главата, че с тия импулсчета ще изтрепете вирусите! Но с вибрациите помагате от тумора да се откъсне парче и то да пробие до кръвоносен съд. Оттам, включвайки се в кръвния поток, тумора може да направи нова колония където си ще – от петите до мозъка…

Multiple myeloma. Множествен миелом. >> От това е умряла Х. Кларк и до колкото разбирам тук има много разсейки.

Не бързайте да се произнасяте, без да сте сигурни на 100% дали без време не пращате някого в гроба... Материята е повече от сериозна.

MarioBros:
Като се замисля:
Съдебните лекарите пишат смъртния акт, каквото им кажат от по-висшите инстанции това ще напишат. Лекари са това не са хора, особено когато става въпрос за интереси и пари.
Странното  което е че на 80 годишен човек не се правят изследвания от какво е починал, очевадно е че е починал от старост.

vitan:
Приключвам темата с резюме на: http://scienceblogs.com/insolence/2009/09/requiem_for_a_quack.php и http://scienceblogs.com/insolence/2009/10/requiem_for_a_quack_part_ii.php Отново нямам претенции за безпогрешност на превода, но пък е „free”.

Аз я наричаме шарлатанин, защото това е това, което беше. Казвам "беше", защото аз наскоро научих, че на 3-ти септември 2009 г Хулда Кларк умира.
И не се заблуждавайте, това е една жена, която в продължение на две десетилетия, под маската на подпомагане, използва страховете, отчаянието и научното невежеството на много пациенти с рак, с цел да им продаде безполезни "лекове." В действителност, тя може основателно да се нарече „Черният Властелин на шарлатанство”. Въпреки, че аз не писах често мнения за нея, за мен нейното име стана нарицателно за изключително странни медицински претенции/твърдения. В този пост, аз ги изреждам:
•   Възрастния чернодробен метил - който тя погрешно изписва като Faciolopsis buskii - "остава в червата ни (или черния дроб), което води до рак, до ендометриоза, или тимус, причинява СПИН, или заболяване на бъбреците, води до болест на Ходжкин)." ….или на задстомашната жлеза, до диабет; на мозъка, което води до болестта на Алцхаймер; на простатата (причинява простатит, или на кожата, ако имате сарком).
•   Веднага след като възрастните са в черния дроб. . . . се появява фактор на растежа, наречен ortho-phospho-tyrosine. Той кара клетките да се делят. Сега вашите клетки ще започнат да се делят прекалено! Сега имате рак. . . . Ако имате пропил алкохол в тялото ви, това позволява на метила да мине от външната страна на червата.
•   Когато метила и неговите яйца и ларви са били убити, ortho-phospho-tyrosine си отива! Вашият рак си е отишъл.
•   Ясно е, че трябва да направите три неща: (1) да убиете на паразита и всички негови яйца и ларви (2) да спрете да пропил алкохола в тялото си и (3) да „издухате” металите и изобщо токсините от тялото си, така че да станете добре.
•   Три билки, които се използват заедно, може да ви отърват от над 100 вида паразити: черен орех, пелин, карамфил.
•   Използването на тези пет продукта ще убие причинителите на рака през първите пет дни, а останалите паразити за още две седмици.
•   Тя счита, че за 5 дни ще бъдат излекувани от рак, независимо от вида. Хирургия, радиация или химиотерапия могат да бъдат отменени, защото, след като има лечение по рецепта на Кларк за рак, той не може да се върне.
•   Всички метали (пломби, коронки, мостове и т.н.) трябва да бъдат отстранени от устата, както и всички зъби с коренови канали трябва да бъдат извлечени, защото тяхното присъствие вреди на имунната система.
•   За да се избегне повторение, останете на програма за умъртвяване паразити и си правите висока доза от нея поне два пъти годишно. Също така лекувайте всички членове на семейството и домашните любимци.
•   Методът е 100% ефективен при спирането на рак, независимо от вида на рака или колко е напреднал. От това следва, че този метод трябва да работи за теб, ако сте в състояние да изпълнявате инструкциите.
•   Без значение какъв вид рак имате (или ХИВ или болки или слабост), пълната програма ви ще изчисти по чуден начин.

Освен това, аз чувам, че Х. Кларк изисква хората с пломби да ги отстраняват и кореновите канали на тези зъби също да бъдат премахнати, като част от нейната "терапия". Тя също разработи серия от устройства, на които дори един сциентолог се подигра с: така ли „мизерно” ли изглеждат? Както казах и преди, те наистина изглеждат така, сякаш са сглобени от бракувани радиочасти. Нейните устройства включват:
•   The Syncrometer : Това е устройство, изобретено от Кларк. Тя твърди, че може да открие "замърсители", до една част на трилиона, включително живак, вируси, и - разбира се! - "Токсини." Той е описан така: Синхрометъра работи на принципа на съвпадение на резонансните честоти в тялото. Той има три части: (1) аудио осцилатор, (2) тестови плочи на апарата, и (3) клиент. Когато пробата е на тестовите плочи, тя  ще излъчва своя собствена резонансна честота и тази конкретна честота става част от веригата. Практикуващия лекар слуша за резонансен звук, генериран от Syncrometer  аудио осцилатора, когато клиента е свързан. Ако резонансна честота се открива от синхрометъра, изследвания вирус се намира на клиента. Ако няма резонанс тогава клиента или не е заразен с този конкретен вирус, или съществува само в много малки количества. (!?!!!)
•   Zapper е устройство, изобретено от Кларк. Той убива паразити, бактерии, вируси, плесени и гъбички електрически. Вируси и бактерии, изчезват за три минути; тения, метил, кръгли червеи за пет и акари за седем. Много ниско напрежение 5-10 волта е достатъчно. Той убива бактерии и паразити, навсякъде където тока достига до тях. Но той не достига на очите, апендикса, тестисите, вътрешните кости на ухото. Токът пътува по стомаха или чревната стена, а не през неговото съдържание. Той не достига в камъните в жлъчката или в живите клетки. Не минава равномерно и през тялото. С нормалното „запиране”, тока протича най-вече чрез нашите течности, например през нашата лимфна и съдовата система, една малка част достига всеки орган и тъкан на нашето тяло. Кръвта и лимфата са най-важните места, за „запване”.
•   Homeography : Кларк нарича тази "нова наука ... която е електронен аналог на хомеопатията." (О, бабо, само от това имаме нужда.) Чрез "хомеографията”, Кларк фантазира, че "електронния подпис" на дадено вещество може да бъде преместен в „бутилка копие” на първоначалното вещество. Процес, който може да бъде продължи неопределено, без да е необходимо да се купува повече от първоначалното вещество. Предполага се, че тези "електронните подписи" могат да бъдат записани и прехвърлени за използване от Zapper.
•   Настина, арогантността и заблудата, стоящи зад тези вярвания никога не престават да ме учудват (и мен, бел. пр.). Разбира се, нейните последователи и вярващи са доста нещастни. Например, има над 300 блеснали признания в „мемориалните уебсайтове” за Х. Кларк.
За съжаление, има много шарлатани там, които вече са „изгорели” като факел. Намирам за интересно как се обяснява нуждата от Zapper за "спешни заболявания." В действителност, един почитател написа :

Големият удар на Кларк са книгите и: „Лек за всички ракови заболявания”,”Лечение за всички болести”, „Лечение за СПИН”, „Лечение за всички видове  рак”. Ако тя е имала лек за "всички болести", защо е мъртва? В крайна сметка, нейния "журналист" и атаката на пудела Tim Bolen описват нейната смърт, както дължаща се на усложнения от гръбначния от нараняване, което не се описва по-нататък (или да доразвият достатъчно за мен, за да разбера какво може да е било). Въпреки това, най-често срещаните усложнения от гръбначния наранявания, които могат да доведат до смърт са: септичните или респираторни инфекции, инфекции на пикочните пътища, или усложнения от залежаване. Със сигурност, ако Кларк имаше "лек за всички болести," би трябвало да е в състояние да излекува себе си от инфекциозни усложнения, които могат да възникнат от гръбначно нараняване, нали? Поне Кларк е очевидно достатъчно късметлийка да почива спокойно в съня си. За съжаление, твърде много от нейните клиенти не са били толкова щастливи. Вземете, например, Mercedes Pozanelli , която иска помощ от Кларк в нейната клиника „Century Nutrition” през 2007 г. за остеосаркома и чиято история е разказана от дъщеря и, Патриша Чавес:

Въз основа на проба от слюнката майка ми, Кларк са установили, че тя има следи от полоний, уран, и избелващ агент Clorox в устата си. Всички метали трябвало да бъдат отстранени от устата и, за да се очисти от тези токсини. Тя каза, че цифров панорамен рентген ще е необходим. Тя каза да отида на конкретно място, което препоръчва. След като рентгеновите снимки бяха преразгледани, тя бе информирана, че 10 зъба трябва да бъдат отстранени от зъболекар. След 10 извличания, тя предостави още една слюнка проба. Каза, че все още има полоний (!!!?!!!, бел. пр.), уран, и Clorox на зъби 29 и 30. Тя каза още веднъж да отидем на същия рентген. За да я отърве от тези твърди замърсители, тя беше помолена да отиде на стоматолог-хирург, който, разбира се, Кларк препоръча и всички проблемни места да се остържат и почистят. След изрязванията, тя предостави още една проба слюнка. Кларк каза, че тя все още има полоний, уран, и Clorox в зъб 29. Тя инструктира майка ми да се върне до хирурга и да я остържат отново и да се отърве от токсините в устата си веднъж завинаги. Стоматолога-хирург направа това. След това Хулда пак анализира друга слюнка пробата и каза на майка ми, че зъб 29 вече е чист, но проблема се дължи на останки - околните зъби са били заразени, и тя все още имаше следи от полоний, уран, и Clorox в устата си… Тя каза да изплаква устата си със „зъбна белина”, един продукт, продаван клиниката и в Chula Vista, Calfornia. (Управлявана от нейния син.) Майка ми беше също инструктирана да купува всичките си "индивидуално съобразени" неща там. Друга седмица мина, в която тя трябваше да изплаква устата си с зъбната белина. Кларк заяви, че не може да се премине към следващия етап от лечението, докато теста на слюнката майка ми не показа, че устата вече няма полоний, уран, и Clorox. Тогава тя каза, че тестът на слюнката е добър и че тя може да започне нещата, които ще убият злокачествено заболяване. След като злокачественото заболяване е убито, тя е вече излекувана от рак. На майка ми беше казано, че след като завърши програмата, тя няма да види незабавното намаляване размера на размера на тумора си, но това ще се случи, защото ще е излекувана вече.

В началото се използваше Zapper, озонатор и Syncrometer. Резултатите от това уви са предвидими. След приключване на лечението, Кларк каза на майка ми, че си туморът е мъртъв и го няма, но че свиването му (до нищо) няма да може да бъде очевидно за известно време, поради което Кларк я обезкуражаваше от последващо лечение и ЯМР (ядрено-магнитен резонанс) на тумора. Изминаха няколко седмици, но в крайна сметка Чавес убеди майка си за ЯМР:
Когато тя вижда ЯМР резултатите, най-лошия и страхове се сбъдват. Тя е загубила ценно време. Докато е на лечение при Кларк, я тумора нараства до два и половина пъти спрямо първоначалните си размери. Майка ми беше опустошена. За съжаление, въпреки че тя отговаря на химиотерапия, Ponzanelli била толкова тънка и изтощена от хранителните режими, които е трябвало да търпи и вероятно на прогресията в нея, че тя не се справя добре с химиотерапията и умира от това, което звучи като неутропеничен сепсис. Жестокостта, присъща на препоръчваните и насърчавани методи от Хулда Кларк не са били ограничени до физическата болка.

Историята на жена, третирана от последовател на Х. Кларк. Протоколите казват :
Аз, практикуващия и казах, че тя обича домашни животни и може би това е причина за рак - от заразяване с паразити! Той я призовава, за да изгони животни (5 кучета, 4 котки и птици) вън от къщата. Тя остави само две кучета, които също бяха третирани със zapper! Аз трябва да кажа, че тя е сама, и нейните домашни животни бяха целия живот и сърце. Тя имаше един ограничен кръг от приятели, които имат кучета, котки и други животни. Следователно тя не може да ги посещава, нито да ги помоли да я посетят, защото тя се страхуваше от повторно заразяване! Дори майка си, която се грижи за нея, не можеше да си доведе кучетата. Тя и нейната майка не можеха да стоят много заедно - и аз намирам ТОВА за много жестоко! Отвеждайки лицата, които са последна радост от безнадеждно болния и давайки фалшиви надежди за пълно възстановяване - сега това е сериозно жестоко.

Сега, когато живота на Кларк очевидно свърши, какво можем да кажем за нейните 80 година на тази планета? Беше ли зло? Може би не толкова съзнателно. Моето предположение е, че тя може би наистина е вярвала във всичко, до което се е домогвала. Кларк най-вероятно дори е смятала, че помага на хората, дори когато тя ги подлага на унижения, като изваждането на много зъби, препоръката към пациентите с рак да се отърват от своите домашни любимци. Ние можем да чувстваме симпатия към нейното семейството и приятели, и най-вече към всеки, който общо с медицинската практика на Кларк , защото те са загубили майка, сестра, баба, но не трябва да забравяме тези, на които са забранени най-големите надежди за преборване на техния рак, като се позовава на шарлатанството, разпространявано чрез Хулда Кларк.
Мисля, че най-добрият паметник за Х. Кларк идва от Албин Кърсти, който преди няколко години попита за нейните методи:

Къде са всички хора, които са били излекувани от рак, следвали на програмата на Х. Кларк за почистване от паразити? Човек би си помислил техният брой ще бъде много голям до сега, защото Кларк и други са насърчавали "лечението" много години. Тя първа публикува книгата си "Лек за всички ракови заболявания" през 1993 година. Ето повече от десет години. Не е разумно да се смята, че някой, който е излекуван от заболяването няма да кажете на другите, които са болни, така че и те да биха могли да бъдат пощадени от смъртта? Х. Кларк е публикувала признания на нейния уебсайт. Дали тези излекувани пациенти от рак ще запазят чудотворното възстановяване за себе си и няма да кажат на други? Или те не съществуват? Къде са тези стотици, ако не и хиляди хора, на които Кларк вероятно е "излекувала" от всякакъв рак или СПИН през последните 25 години? Оглушителното мълчание в отговор на този въпрос е истинското завещание на Хулда Кларк. Това е мълчание е толкова значително, като гроба, където Кларк ще прекара остатъка от вечността.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия