интересни мотиви! Първо ХААРПа е създаден точно заради бай манго (в широк смисъл), птичия, пучия, козия и т.н. грип също
.......
Ама струва ми се човек не трябва да е толкова параноичен. Ние творим реалността със съзнанието си. Ако мислим за ХААРП, вместо това, как да прекараме приятно, като например да ощипем някоя мома или чужда булка по ......или пък да изкараме по някой и друг лев, то и ХААРПа ще ни застигне и бай манго ще ни обере, да не говорим, че един лев няма да се свърти в джоба с губене на време по щури идеи. Между другото, забелязал съм, че хора които ходят с 2 или 5 лв. в джоба и са склонни към свръх пестеливост, вселената не е благосклонна към тях и тия 5 лв. не стават повече - ето доказателство за транссърфинга на реалността, затова как творим реалността със собственото си съзнание. "Скромни" изказвания от рода "аз не съм материалист" и "на мен пари не ми трябват, ще се храня духовно" или "тия мръсни пари", да се поогледаме, те само вредят, нито гарантират резервация в рая, по-скоро гарантират мизерно екзестиране. Извинявам се, не е много по темата, но всяко нещо си има своята философия и колкото по-скоро я разберем, толкова по-бързо "шЪ сЪ Упрайм". Препоръчвам филма който DEX посочи - "Транссърфинг на реалността" - от Колибка.
Иначе по техн. част, аз не виждам кво толкова има да се "проектира". Не виждам абЦолютно никаква нужда от MCU. Наистина един говорител за даттчик (най-доброто), само че с по-голям диаметър и ако може да му се подмени пружината с по-мека (всичко за по-добра сензитивност), после едно високоомно стъпало с не голям коефициент на усилване,НЧ-филтър, следващо стъпало с много голям коефициент на усилване, на изхода прагова схема за сработване с аларма и по желание може да се върже честотомер, но не да се програмира, а да се купи готов (струва жълти стотинки, дори имам един ненужен, мога да го подаря, да се оттърва от него).
Големите коефициенти на усилване, особено за променливи напрежения се постигат свръх елементарно. Всеки операционен усилвател е с усилване поне 100 000 пъти. Елементарно е да пресметнем какво усилване бихме могли да постигнем само с два ОУ, например TL 082, които струва 10 ст. Проблем е да се усилват постояннотокови сигнали с голям коефециент, защото има дрейф, но за променливи, особено за НЧ - никакъв проблем!
Инфразвука е ползван от фашистите срещу руската армия. Даваха филм за това навремето, преди 20-25 год. На войниците им се пръскаха главите, течеше им кръв от ушите и т.н., но мощностите бяха големи. Не мисля, че с малка мощност може да се навреди, има куп машини, които излъчват в инфра спектъра..........