Автор Тема: Използване на водород / оксиводород в стандартни горелки  (Прочетена 9345 пъти)

Неактивен mzk

• Много Напреднал
  • Публикации: 1 622
  • http://analogov.com
    • analogov.com
Бях помолен да пусна темата от потребител на форума, който в момента няма възможност.

Въпросът е дали някой има опит с използването на водород / оксиводород в обикновени горелки (газ, нафта и пр.).

Лично аз мисля, че единият вариант е да се отдели водорода от кислорода, така се намаля силно опасността от взривове в горелката. Обмислям и друг вариант, но ще го напиша малко по-късно.

iivanov

• Гост
Здравейте,
Аз гледах доста опити със смесване на пропан и HHO_, но все още предстои да го пробвам лично. Това което виждам е че всички които видях използват обикновен смесител Т - образен преди горелката.
Когато успея да го тествам лично ще споделя.

Може би не е в тази тема мястото но бих искал да помоля ако някой може да ми даде ясно отношение между обемите на HHO - метан и HHO - пропан. Четох много статии но досега не мога количествено да сравня например 5л/мин HHO на колко л/мин Метан отговарят ако трябва да се сметне енергийната ефективност.

Благодаря предварително.
« Последна редакция: Ноември 17, 2010, 11:15:42 am от altium »

DIDO112

• Гост
Колеги от месец се блъскам над направата на суха клетка . Вече имам една , дава 4л за минута . интересува ме колко гас е необходим за поддържането на стабилен пламък в горелка мисля да използвам газа за отопление

От администратора: прочетете урока по правопис в началото на форума и си редактирайте поста грамотно, за да не бъде изтрит.
« Последна редакция: Февруари 26, 2011, 01:05:16 pm от altium »