Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори
АВТОНОМНЫЙ БЕСТОПЛИВНЫЙ ЭЛЕКТРОГЕНЕРАТОР ВЕГА (vetryak com ua)
teofilius:
Не знам до колко, това което твърдят от ВЕГА е така, като го твърдят но мисля че тук в България си имаме по-добра алтернатива. Говоря за генератор без ленцова реакция спрямо ротора. Вижте следния линк: http://www.era-energy.com/about_product.html Направен е въз основа на патент на Вихрен Запрянов от Варна. При личните ми разговори със Запрянов , той твърди че при натоварване на генератора няма ленцова реакция на ротора. При разговор със собственика на Ерго-Сфера , който е купил лиценз от Запрянов и е направил такъв генератор , при товар няма реакция спрямо ротора. Спроред лично теоретично разглеждане на процесите в такъв тип генератор , допускам че това наистина е така. Разбира се - въпрос на експеримент е да разберем това със сигурност но мисля че варианта е доста обнадеждаващ. Една от важните особености на този тип генератор е че няма магнитопровод във бобините. Важно е полето на магнитите да се излъчва от магнити и от двете страни на бобините. При товар няма загряване на бобините а твърденията са че многократно превъзхожда по ефективност познатите ни генератори. ...
ddimitroov77:
бяхме в края на юни при вега. Ходихме до украйна специално за тях. Слабо посрещане. Не съм специалист, и колегата който трябваше да е с нас в последния момент не дойде...но. Показаха ни работещ двигател но вързан към мрежата за индукция на бобината, няма ли били сглобен, а комуникирахме с тях 1 месец за да дойдем и да видим. Както си обсъждахме нещата и нещо стана. все едно ги заляхме с вряла вода.....след 30 мин бяхме в колата на път за БГ. Имам цени и паспорти на съоръженията и ни дадоха едно DVD с информация - който се интерсува мога да помогна. Сега пак подновиха контакти с нас и предложиха договор за закупуване на интеликтуална собственост.....чакахме повече от месец да отговорят (оправданието беше - в украйна било 50 градуса и не са работили) . Не ми харесаха....и на другите двама пак така. Генератора изглежда добър: здрав и т.н., но адамс-а....слабо: бобините са в ППР тройници. Импулса се сече от най - обикновенна пласт масова лентичка.....т.е. не се занимавайте много с тях : и аз мислех е са готови за бизнес но уви. Ние междувременно направихме подобен генератор - има още малко работа по него. Другата седмица - снимки. Тази само една 3 В крушка светна. Но се двуумим за Адамс - има и по прости инерционни....
рядко имам време да пиша, съжалявам колеги....ще кача инфо
Моля спазвайте правилата на форума и пишете грамотно! Тук четат и подрастващи, а искаме да са образовани, нали?
mzk
edin:
Файловете не се отварят? Уинрар ли си ползвал за архивиране, защото при мен дава, неизвестен формат.
Maistora52:
При мен също като при edin - не се разпознава от Уин Рара!
А мисля, че украинците са свършили добра работа!
elektros:
http://generator2013.satom.ru/ И руснаците нещо показват, колко е вярно...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия