oniatam, vlindos,
Мисля, че не сте прави по отношение на снимките. Вгледайте се в цепнатината на пътната настилка. На двете снимки, ъгълът, който се образува между тази цепнатина и вертикалната лява права /краят/ на снимката, е различен. На втората снимка апаратът също се намира под друг ъгъл спрямо лявата крайна част на снимката, освен цепнатината в настилката. По това може да се съди, че снимащият е променил положението си и се е изместил малко по-наляво. Освен това втората снимка е заснета с приближение.
altium,
Не искам да влизам в пререкания с никого. Просто зададох два елементарни въпроса на teofilius. Не виждам нищо лошо в това да знам, дали е запознат с Гребенников! Питах, с цел, ако не знае нищо по този въпрос, да му изпратя информация. Просто исках да му доставя изненада. Ти защо ме съдиш? Нещо лошо ли съм направил?
За Гребенников мога да посоча причина, поради която не е оставил чертежите си на обществото. Той е бил странна птица. Не се е разбирал даже и със сина си. Бил е по принцип необщителен човек, работил е сам и е странял от хората. Май не е обичал много обществото. А за Тесла, хм... Вярно е, че е мислел за добруването на човечеството и има много патенти, доколкото знам са над 1000, но знам, че не е оставил схема на устройството, което е доставяло енергия в "електромобила на Тесла". Наистина, Тесла е човекът, допринесъл най-много за човечеството след Леонардо и е променил живота ни из основи. Човечеството има много пропуски пред паметта и дейността му и все още не е изказало признателността, която този човек е заслужил! Но кой е казал, че Гребенников, ако наистина е станало това, за което се говори в книгата му, трябва да е същият човек като Тесла. Психологичната страна на една личност до голяма степен определя неговата дейност, отношенията с обществото и желанията й, и в крайна сметка резултатите, които се постигат. Всички резултати извършени от една личност зависят преди всичко от неговата психология. Гребенников и Тесла са твърде различни личности. Плюс това, за Гребенников не знам, но за Тесла съм сигурен, че е имал дарбата за ясновиждането - за това публикации много. Хората са различни. И по това какви са, и какви резултати са оставили след себе си, даже и без подробни схеми и описания на апаратите, създадени от тях, не можем с лека ръка да пренебрегваме дейността и откритията им. Ако сте чели книгата на Гребенников, той е бил радетел преди всичко на заобикалящата ни природа, за хората въобще не му е пукало. И няма нищо случайно в това, че не е оставил подробно описание на апарата си. Само заради това не можем на принципа на вярата и собствените си мисли да отричаме постиженията му. В руския сайт
http://dragons-matrix.narod.ru/ има подробна информация за това, че Гребенников се е постарал да скрие същността на откритието си за антигравитацията разпръснато в цялата си книга. Описани са важни подробности в технологията на създаване на антигравитация, за които Гребенников едва ли не уж случайно е описал, а сигурно и нарочно е описал. Но това може би малко се знае. За подробности прочетете информацията за разкритията около Гребенников в посочения по-горе сайт. Лично аз мисля, че антигравитационната платформа на Гребенников е в основата си променяща конфигурацията си геометрична структура, която с помощта на високоволтово електростатично поле може да извежда ефира от неговото нулево състояние, да му дава посока/вектор и така да се осъществява антигравитация. Според мен постоянният магнит е геометрична структура, която също осъществява "векториране" на "нулевостта" на ефира. Според мен Гребенников е открил важни неща за ефира, които в момента още малко се обсъждат в научните среди. Открил е ЕПС ефекта, който може да направи фантастични неща в човешката технология.