Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Идея за магнитен двигател

<< < (3/3)

fever_wits:
Пробвах това с магнитите и вентилатора, нещо или аз бъркам, или вентилатора не е правилен, или е фалшификация.

kemih:
Кратко описание.
При въртене на генератора се включва първата бобина за създаване на магнитно поле, при усилване на оборотите се включват 2,3,4 и 5. Четвъртата бобина по принцип трябва да е като крайно натоварване, а петата като се включи, да регулира скоростта на въртене(при силен вятър). Според това да се правят витлата. Отделно при закотвяне на генератора да си има дискова спирачка.
Връзката за управлението на дистанционното е с радио вълни. Усилването и намаляването на магнитното поле е с димер намиращ се в самото дистанционно управление.
Ето ви и такъв контролер http://led.omega-light.com/Controllers/Power_files/LDM03RF.jpg

Как мислите, би ли сработилo подобно ДИНАМО?

svetlio760:
Майсторе, гледам, че тази тема е малко залиняла, виждам, че има доста коментари по нея, но ти като човек занимаващ се с магнити, мислиш ли, че горната схема ще проработи? Вероятно не, но нещо не ми харесват много обясненията дадени тук! Гледам сините и зелените зони на тези магнити и някак не мога да си обясня защо няма да се завърти!!!

kemih:
Сега като се загледах и аз разбрах тънкия намек, че намотката е една :D

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия