Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Идея за магнитен двигател
Иван И:
Зравей Slaughtermind,
Екранирането на магнитите след време води до загуба на свойствата близо 25%. Повярвай ми, пробвал съм това. Резултантната магнитна възглавница трябва да бъде от едноименни полюси. В противен случай магнитите загубват свойствата си. Повярвай ми, пробвал съм и това. Магнитното тяло се стреми към равновесие, така че броят на магнитите няма значение. Разглеждай броят на магнитите като брой на вектори. Ротацията на резултантните магнитни полета се получава тогава, когато сумарното поле е = 1 на всеки градус от 1-360.
Успех.
Orenda:
Някой трябва да пробва, http://www.youtube.com/watch?v=7PDeK6rprA4&feature=related
Ако заработи, ще е много забавно ;D подложка за лаптоп с вентилатор без захранване ;D ;D ;D
Радико:
Математиците имат един много хубав способ. Ако имат сложно уравнение, за което не е ясно има ли отговор. Съставят подобно просто уравнение, и ако простото уравнение има отговор, то най вероятно е и по сложното да има отговор. Та на въпроса:
Магнитномоторно уравнение:
Имаме два еднакви магнита и едно парче подходящо желязо, и помощни материали по избор, целта единият магнит вече е заел позиция до желязото "плътно или не по избор " Другият магнит трябва да го избута придвижвайки се до аналогична позиция. След това при размяна на магнитите трябва да се получи идентичен резултат.
Аз лично не се наемам да предскажа отговора и отдавна се каня да направя този експеримент. Ще е добре да пробват и други заинтересовани.
Това в което съм сигурен е, че такъв експеримент ще даде ясен отговор на въпроса може ли да се построи магнитен мотор.
EDM electronics:
--- Цитат на: Orenda в Август 10, 2012, 05:03:59 pm ---Някой трябва да пробва, http://www.youtube.com/watch?v=7PDeK6rprA4&feature=related
Ако заработи, ще е много забавно ;D подложка за лаптоп с вентилатор без захранване ;D ;D ;D
--- Край на цитат ---
Не е трудно да се скрият литиевите батерийки в периферията на пластмасата.
Чисто магнитен генератор може да се получи само чрез сложна конструкция на магнитите, като при турчина. Има изгледи и при Минато да се е получило, но е доста съмнително. Италианците да доказаха, че Минато няма никаква фабрика в Япония.
При всички останали случаи ще трябват електромагнити.
sabaka808:
Конструкцията не е сложна. Сложна е конфигурацията при подредба на магнитите. Нужно е логическо мислене. При подредба на параболите до създаване на безконечна магнитна естакада както при ел. двигателите.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия