Автор Тема: Сравнение между различни методи за разлагане на водата?  (Прочетена 46906 пъти)

nenov

• Гост
Здравейте! Все повече се интересувам от идеята да се задвижи кола с вода, и чета каквото мога да намеря. Има най различни устрайства за разлагане на водата. Като се замисля, някои от тях ми изглеждат направо смешни (поне на мен). Идеята ми е в тази тема да направим нещо като обсъждане на различните методи и по-опитните ако могат да споделят знанията си

nenov

• Гост
Ето как ще поставя началото
1 - количество оксиводород, необходимо, за автонимна работа на двигателя

1л бензин - 8,67kW
3107л водород - 8,67kW
1г вода след разлагане дава 1,23л водород и 0.680л кислород или около 2л оксиводород

при разход 7/100 (примерно) бензин излиза 414л водород/мин  (ако някой успее да го постигне, особено с електролизер,  нека се обади)

друга сметка - водорода гори в съотношение 35:1, което за двигател 1,8л и 3000 об/мин прави около 77л/мин водород (отново далече от реалните постижения) (нека припомня че имаме пълнене веднъж на всеки 2 оборота)

Тук ако може някой от "колегите" с опит да каже колко е реално необходимото количество водород/оксиводород, защото излиза че с електролизер това е недостижимо. Даже некъде из форума четох, че двигател захранен изцяло с оксиводород се е повредил след известно време, заради имплозивния характер на горенето на оксиводорода.

Повечето схеми на електролизери използват вода + KOH. за да работи стабилно във времето разтворът не трябва да се замърсява. което означава използване само на дестилирана вода, която вече не е безплатна (около 1лв/л) и накрая се оказва че дори и да се постигне необходимата ефективност, разходите ще са почти същите т.е. къде е икономията.

В този ред на мисли не е ли по добре да се използва устройство, работещо с обикновенна вода: ГИИТ, Cold fusion... и дали устройство от подобен род може реално да даде необходимия дебит?

Неактивен mzk

• Много Напреднал
  • Публикации: 1 622
  • http://analogov.com
    • analogov.com
Дестилираната вода я купувам от склада директно на 80 стотинки, т.е. много е скъпа.

От такава система май наистина няма много смисъл освен ако не гониш някакви екологични характеристики.

Сметките са ти правилни. По принцип електролизера на Боб Бойс е трети етап (първи и втори са почистване икондициониране на плочите) е в състояние да дава до 100 литра в минута, обаче се използва сложна електроника и нехарактерен тороидален трансформатор, за който нямам сведения някой да е успял да го пусне.

Най- близкият експеримент е в Румъния и там след като всичко е направено по учебник все още няма резултат (поне последния път когато говорих с човека) или дори да има ще е катковременен, защото се търсят еднакви импеданси между тороида и водната клетка, които постоянно и по всякакъв повод могат да се нарушат и са много трудни за управление.

С предоставената електроника и тороид (който може да се подобри) единственото което можеш да постигнеш с неговата система след много прецизна и скъпа работа е само някакво доказвщо концепцията устройство, но и това не е много сигурно.

Аз бих те посъветвал ако наистина си ентусиазиран да направиш сериозна икономия да видиш ГЕЕТ, само че с предварително магнетизирана стоманена пръчка, освен това помисли за плазмено запалване и инжектиране на вода.

По- натам можеш да направиш един малък (примерно 200 кубика) двигател на същия принцип (ГЕЕТ, пропан-бутан, плазмено запалване, вода) и с него на постоянни обороти да захранваш акумулатори за електродвигател, т.е. електромобил. Това ми изглежда най- реално и с най- нисък разход, само че има инвестиции.

Лично аз бих се захванал с последното, но нямам достатъчно пари и умения за електродвигателите и вграждането му в колата, т.е. сам е трудно.

Успех!

nenov

• Гост
Първоначално и аз се спрях на електролизера на Боб Бойс, като смятах (и все още смятам) да направя някои опити с комбинирани методи за "възбуждане" на водата: електрически импулси, комбинирани с лазерно лъчение. Използва се KOH. от тук малко разсъждения. - за да запази резонансния кръг постоянни параметри, трябва водата да е винаги с еднакви показатели - което според мех въобще не е лесно. Некъде из форум пишеше, че KOH реагира с кислорода и се отделя само водород. Ако е така - става почти невъзможно да се следят параметрите на електролита и той трябва да се сменя периодично (не е ясно колко често), което поставя под голям въпрос икономическата полза. Поради тази причина вече съм сколнен да проуча по-подробно някой от другите методи. Готов съм да помагам с електрониката и реализацията на схемите, за всяко едно устройсто (по някаква "случайност" съм го завършил това и го практикувам:)), но с механиката срещам известни затруднения, защото от поялници и жици у нас не е останало много място за стругове, електрожени и шмиргели :))))), а и човек не може да разбира от всичко.

nenov

• Гост
Според мен евентуално решение е разлагане на обикновена вода, което може да стане, ако тя се превърне в плазма, както в в ГЕЕТ. Вижте на какво още попаднах: http://www.panacea-bocaf.org/danieldinglewatercar.htm
особено плазмения генератор на проф. Канарев.

Неактивен mzk

• Много Напреднал
    • analogov.com
Не съм сигурен за кое точно говориш. Ако е за коничният електролизер на проф. Канарев, при него положението е, че са дадени резултатите и някаква честота на тока, но нищо повече. Или поне аз с такова впечатление съм останал.

Наистина не знам кое е по- лесно- да се направи електрониката и тороидът за Боб Бойс или да се завари един ГЕЕТ за тестов двигател и да се гледа какво се случва.

Горещо те моля да видиш проектът Генезис в нашия форум (това са препратки към оригиналната статия).

Тони

• Гост
 Плазмата е енергийно състояние с висока плътност и в зависимост от това , кой и как участва се получават процеси на ядрени нива. Не е разумно да се занимаваме с това в нашите "гаражни условия". Елктролизата изисква количество ел. енергия за добив на водород
което е прави неефективна. Боб Бойс, Стенли Маер с по малко ток повече водород. Единият метод използва пакети от инпулси за да накара водният дипол да трепти и губи енергия от връзката. Другият изпозва магнитна вълна по подобни причини. Проблема тук е внастройката
и подържане на системата в резонанс / при мен/. Насочих се към вариянта, отрицателна индуктивност и водна клетка. Схемата на Ст. Маер с индуктора /бифлярка/ заменям с бифлярка отрицателна индуктивност. Захранване 12V 13.5А и при настройка на честтата и коефицент на запълване на пакетите, между бифлярката и клетката се получи ток 41А. Тя стана малка, неефективна и започна да грее. Тук идеята е да генерираме мощност в отрицателният резистор и консумираме в клетката.

nenov

• Гост
Тони - прав си, но с електролиза според мен е невъзможно да се генерира достатъчно газ за автономна работа на един нормален двигател (как го е направил Сленли Майиер - само той си знае, но е факт, че до сега не е повторено). Продължавайки да се ровя в нет-а за инвофмация попаднах и на статиите на проф. Канарев. той работи изцяло с плазма, и резултатите които докладва са повече от задоволителни за нашите нужди. После намерих и други реализации с искра под вода. Плазмата не е много повече от една постоянна контролирана искра в която от голямата температура вещвството се разлага на йони е елементарни атоми - а ние това целим. Аз мисля да експериментирам в тази насока. Това с отрицателната индуктивност е интересна теория, но по всичко което са ме учили - на бифилярна намотка няма напрежение в краищата и. От там по всички закони на Ом и Кирхов - няма как да протече ток в контура - без източник на е.д.н. - няма ток. Ако въобще се намери решение то ще се подчинява на закона на Амебата който гласи: "Всичко гениално е просто!"  ;D
« Последна редакция: Септември 15, 2008, 09:05:51 pm от nenov »

Тони

• Гост
 Закона на Ом и Кирхов са за затворени вериги. Има една теория на Габриел Корн за отворените пътеки и отрицателно съпротивление. Отрицателната индуктивност е използвана
при електромобила на Тесла, което е факт. А плазмата не е обикновенна изкра. Разгледай разработките на Чуканов за кълбовидна мълния. Трябва да се експериментира и добре, че
го има нета за да се обменя информация. Успех

pier12

• Гост
Разисквате бифилярно навитата бобина. Предполагам, знаете нейното основно предимство, а именно нисък междувитков капацитет. В електролизната клетка считам, че с добрите диелектрични свойства на водата се оформя капацитет, който съвместно със серийно свързаната бобина формира трептящ кръг. Именно с така формирания последователен резонанс е възможно протичане на ток Q- пъти по- голям от захранващия такъв. Но проблема е честотата, на която трябва да се настрои кръга, поради което питах и питам някой може ли да ми каже приблизително честотата на резонанс на водната молекула. Търсих я из нета, неуспешно. Срещнах електронен безконтактен влагомер използващ тази честота а именно: излъчва магнитен импулс, вероятно модулиран с тази честота , после " слуша " отговора на водните молекули , след което измервайки нивото на " отговора " пресмята количеството влага т.е. броя водни молекули в даден обем. Относно електролизния съд считам, че съм намерил най- правилното и ефективно решение....но за това след като избистрим резонансната честота на водата....

Неактивен gaco

• Наблюдаващ
  • Публикации: 42
Re: Сравнение между различни методи за разлагане на водата?
« Отговор #10 -: Септември 15, 2008, 06:23:41 pm »
Но проблема е честотата, на която трябва да се настрои кръга, поради което питах и питам някой може ли да ми каже приблизително честотата на резонанс на водната молекула.

резонансната честота на молекулите на водата е 2.45 GHz
(не знам обаче дали източника е достоверен)

сподели сега за електролизния съд :)
« Последна редакция: Септември 15, 2008, 06:31:43 pm от gaco »

pier12

• Гост
« Отговор #11 -: Септември 15, 2008, 10:06:47 pm »
Резонансната честота на водата не е от този порядък...Би трябвало да е с макс. честота в областта на ултразвука / 20kHz....200kHz/

Неактивен mzk

• Много Напреднал
    • analogov.com
« Отговор #12 -: Септември 15, 2008, 11:14:13 pm »
Микровълновите печки рабнотят на 2.4 ГХз защото тези честоти са 'свободни', както и за 802.11б стандарта за безжичен пренос на данни.

Тони

• Гост
« Отговор #13 -: Септември 16, 2008, 08:41:05 am »
 Резонансното трептене на водният дипол зависи от голям брой параметри, а някои от тях се променят при захранване на клетката. Тук доста сме го обсъждали. Три месеца правих експерименти, влиза в резонанс но за кратко и се отказах. Затова смених подхода.

pier12

• Гост
« Отговор #14 -: Септември 16, 2008, 09:41:22 am »
Тони, това е пътя. При работа в страни от необходимата честота ефективността на системата е ниска, при което голямата част от подведената енергия  нежелано и "силово" изменя единствено физичния състав на водата- концентрация на разтворените соли, температура на разтвора и др.. Считам, че "схемотехнически " съм добре и мога да се пробвам в изпълнението на самонастройваща се резонансна верига с електролизна клетка. Около коя честота се  " върти " въпроса?