Какво съм писал навремето по темата за Айнщайн:
Айнщайн е бил женен за сръбска физичка. Тесла също е бил сърбин. След развода и след 25-тата си година той нищо на практика повече не е направил, освен да сменя жени и да търси уравнения описващи целия свят - какво, къде и как ще стане...нещо подобно.
Съжалявам, но това са фактите. Ако Тесла бе евреин, а Айнщайн сърбин, едва ли щеше някой да го е чувал този последния, но за Тесла биха знаели и пеленачетата.
Към най-известното му уравнение доколкото знам има коригиращи коефициенти, но да сте чували за тях? Т.е. не е важна истината, а кой я казва... такива са светските закони.
Той след 25-тата си година НИЩО не е направил, а е проговорил на 7 години (който както иска да го тълкува) и не е физик по образование.....!!
.........................................
Колкото до тетрадката на Айнщайн - да те светна. Имало е не една тетрадка, а много тетрадки.
Веднъж сина на Айнщайн го пита:
- Защо си на еврейски конгрес, а не си на конгреса на физиците?
Той отговорил:
- Аз съм светец във физиката, за какво ми е да ходя на конгрес на физици.
Гледах документален филм навремето за Айнщайн. Освен, че теорията му е забавила развитието на науката с десетилетия (вече е дискутирано това във форума), той след 25-тата си година до края на живота си се е занимавал САМО С ГЛУПОСТИ. Имайки еврейските медии зад гърба си е пожелал още слава. Работил е само над теория, ОПИТВАЩА СЕ ДА ОБЯСНИ ВСИЧКО КАКВОТО СТАВА ПО СВЕТА - съответно и със формули. Така че е имало много, много изгорени тетрадки ПЪЛНИ С ГЛУПОСТИ
Сокрытие и фальсификация научной информации как угроза современной цивилизации: Тук превят на пух и прах великата теория:
http://macmep.h12.ru/false.htm http://macmep.h12.ru/ - този сайт е златна мина.
Има много камъни за отхвърляне, но има доста златен пясък, че и цели златни късове.
В
http://macmep.h12.ru/fire.htm например се дава какво е потвърдила науката през 2001 г. (ама някой да е чул?), което Тесла е предполагал.
Това не се вижда на пръв поглед, но ако сте отхвърлили камъка "Изгубените открития", може и да се сетите.
От колеги:
(Goro написа:)
(Айнщайн е имал лека форма на аутизъм. Към края на живота си се занимавал с окултизъм и какво ли още не. Като всеки човек и той е грешал. Например твърдял, че идеята да се създаде хладилник е нереализуема.)
(Амитко написа: )
(Той няма почти нищо чисто негово, освен в някаква степен фотоефекта...затова е получил и сравнително късно Нобелова награда и то за фотоефекта....
Повечето неща относно теорията на относителността са били добре известни от около 100 години, само че с друго име "Пространство на Минковски"...
Колкото до сръбските учени...най-фрапиращия пример (според мен) е Бошкович, от Хърватия. Нещата които е мислел все още нямат аналог.)
Скоро може да разтълкувам и глупостите на сериозни учебници по висша физика на тема "ТО". Факт е, че ракетите, които вече се движат много бързо трябва да летят по Айнщайновата теория, но летят спрямо класическата механика. Ако летяха според Айнщайн, жална им майка и на земята, и на ракетите.