Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Въпрос за електромотор

<< < (5/22) > >>

@praktik:

--- Цитат на: Радико в Септември 27, 2013, 08:05:19 pm ---@praktik
Това в червеното ме уби направо непременно ще го проверя при първа възможност изобщо не е трудно с някой магнит от стар говорител. Ако някой ме изпревари да пуска клип тука да видим какво става.

--- Край на цитат ---

Да, трябва да се пробва непременно, аз отдавна бях чел за Фарадеевият генератор, но чак сега почвам да нищя  ;D той май и СТО опровергава, изглежда че ако се окаже наистина че е възможно с един диск от мед и залепени с лепило към него магнити, като се развърти да даде ток, това значи че конвенционалните физици, ряпа да ядат  ;D Много е прост експеримента, но да видим кой пръв ще го направи от тук форумниците  ;) аз нямам меден диск. Не знам алуминиев дали ще свърши работа .

GTV:
 Той добре ви казваше Иван Димов за СЕ, ама кой да чете за опита / парадокса / на Херинг. ;)

x_name41:

--- Цитат на: @praktik в Септември 27, 2013, 08:41:51 pm ---Да, трябва да се пробва непременно, аз отдавна бях чел за Фарадеевият генератор, но чак сега почвам да нищя  ;D той май и СТО опровергава, изглежда че ако се окаже наистина че е възможно с един диск от мед и залепени с лепило към него магнити, като се развърти да даде ток, това значи че конвенционалните физици, ряпа да ядат  ;D Много е прост експеримента, но да видим кой пръв ще го направи от тук форумниците  ;) аз нямам меден диск. Не знам алуминиев дали ще свърши работа .

--- Край на цитат ---
може би ако се пробва със диск от стар електромер?, нали работят на същия принцип :)

Радико:
Абе  за експеримента и железният диск ще свърши работа просто трябва магнита от говорителя да се върже на нещо да го върти и да ми се сложат четки.

krasias:
Не знам дали знаете старото определение за тока ''Невидима сила за която съдим по нейните проявления'' научих го преди 30 години от един стар физик.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия