Потърсете в книгите на Стефан Маринов така наречения от него RAF (Rotating Amper bridge with Faradey disk). Това е униполярен генератор като магнитът се върти заедно с диска на Фарадей и дава голям ток, който минава през 4 П-образни проводника, закрепени на същата ос и даващи въртящ момент на униполярния генератор. С други думи, имаме генератор и двигател на една ос като тока за двигателя се доставя от генератора. Според експеримента на Стефан Маринов, този RAF нарушава ЗЗЕ и има само ротор без статор. Но, ... опитът му е твърде малогабаритен за да се направи самозахранване.
Още, miromad, Стефан Маринов е експериментирал и с подобни на твоите идеи, някъде в списанието му Deutsche physik има описани експерименти. Моето мнение е, че и двата са твърде слабички за нашите финансови възможности - едва ли ще успеем да изкараме СЕ по този начин.
Виж униполярния генератор, точно както съм го нарисувал по-горе може и да даде СЕ. Мисля Адам Тромбли или май беше Брус де Палма е правил така неговата Н - машина. Но трябват големи размери и страшни скорости на въртене, течни четки и ред други скъпи неща. Ако ще си играете само за да видите принципа, въртете магнита около хоризонтална ос и не стойте в плоскостта на въртенето, защото ако се счупи, магнитът направо ще ви "отстреля". Казвам го (за втори път) от личен опит - при такова счупване, магнитът ми отнесе половин сантиметър от пръста заедно с нокътя. Голям късмет е, че не ми потроши краката.
Прилагам информация за RAF в списание "Наука и техника".