Ц-ц-ц, EDM, Seeker, уплашихме се до смърт и всякакви вксперименти прекратяваме!
Как ли животинското царство е оцеляло толкова милиарда години без тенджери под налягане, хлор, антибиотици и автоклави, а не се е изпонатръшкало отдавна от туберколоза, трихинела, хелминти, вируси и всякакви други ужасии.
Помня навремето пра-баба ми - само с одобрена от СЗО и сертифицирана по ISO 9001:2008 ултра-филтрационна апаратура доеше козите, като преди това си миеше ръцете със SafeGuard, а след това с термометър, хронометър и барометър в ръка/зъби следеше млякото за колко минути и до колко градуса ще го вари в автоклава... Яйцата също бяха на специален температурен и лабораторен режим... Да не говорим, че гърбът й беше заприличал на игленик от ваксини, редовно взимаше и противозачатъчни... Доживя 98 години. В момента баба ми е на 86, преживяла е 2 световни войни и е срещала глада, мърсотията и мизреията в измерения, за които ние с вас изобщо нямаме и представа. Умът й е като на 30-годишен човек, копа като тийнейджър по двора и не дава абсолютно никакви признаци, че скоро смята да си ходи.
Май "венецът на еволюцията" до такава степен е свикнал с патериците, с които крета, че изобщо не може да си представи света и живота без тях. Каква ирония - първо да дадеш пари да те разболеят ("дезинфекцирана" вода, стерилни хранителни продукти, гледани изкуствено при "контролирани" и "специални" условия, ваксини, омекотители, ароматизатори и всякакви други "подобрители" на живота), а после да даваш пари да те "излекуват" - с хапчета, с прахчета, с разтворчета... Това се казва "шах-шех", или направо "шах-шах".
Колеги, осъзнайте си - опитваме се да излезем точно от този филм, в който неволно ни връщате обратно... EDM, ти като човек тръгнал да опознава тайните на тялото и психиката си - най-малко пък от теб съм го очаквал. Имунната система на физически и психически здрав човек, позитивно настроен, обичан и обичащ, при това добре ментално балансиран и с кауза в живота НЯМА НУЖДА нито от патерици, нито от гьостерици... От 5-6 години в къщи има само един запер, и то главно за психологическа подкрепа на майката като настинат децата. За този период съм взимал Imodium веднъж, когато рискувах буквално да се самоизточа... Ваксини, хапчета и сиропчета (особено антибиотици) са по-строго забранени дори от цигарите и алкохола (които всъщност никой от нас не употребява). Наскоро се колебаех дали да не купя за зимния период от "новия" (разбирай - развален) аналгин-хинин за зимния период, понеже старият беше единственото ефективно действащо лекарство по спомени от детството ми. Но като претеглихме всички "за" и "против" - май ще пропуснем...
Така че експериментирайте смело! Страхът заключва творческия ви потенциал. Гледайте как да съградите и изпълните със смисъл живота си, вместо да се смотвате и да треперите как да го опазите (то пък голямата ценност понеже, особено ако завърши с някое "съвременно" заболяване, изискващо скъпоструващо и абсолютно безсмислено лечение...)