Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Еликсирът на безсмъртието и младостта

<< < (93/100) > >>

Ksurnev:
EDM, премести поста си в плашилката ра!!! 8) 8) 8)
И поглеждай в Чата чат-пат. 8) 8) 8)

rumen21:
Как и с какво трябжа да се храним трябва да  кореспондира с емпирични доказателства за продължителността на живота.
 ЕДМ ,  ако може да допълня, че най-полезни са яйцата  със зародиш  въпреки,  че специалистите  твърдят, че няма разлика между яйцата със зародиш и без зародиш.
В книгата си ""Твоя код за идеалното хранен" Д-р Евгений Щадилов ,обосновано твърди, че балансираното хранене е най-полезно за човешкия организъм.

Гладуването също трябва да елемент от нашето хранене, въпроса е как точно трябжа да се практикува. Има толкова много теорий , че човек направо се обърква. Ако може някой да сподели своя практически опит.

EDM electronics:
Токущо вечерях 4 бр. яйца с кисело мляко Елена и чесан.  :) - екстра беше...

Аз съм достигнал до един генерален извод с годините:
Най-вредната храна това е олиото и още по пърженото. То кара черния дроб да произвежда лош холестирол, който се отлага във вените. Затова вкъщи отдавна не консумираме олио. Яйцата ги пържим с краве масло или косово масло. Но като цяло пържено почти не ям.

После иде ред на захарните изделия и накрая брашното. Това са бързите въглехидрати и те са най-вредната храна. Те са причината за почти всички заболявания.

Месото не е вредно, мазното месо също. От мазно месо не се пълнее, пълнее се от бързи въглехидрати. Мазното месо не повишава холестирола, повишават го захарта. Тя има свойството да възпалява кръвоносните съдове, а холестирола е отговор на всяко възпаление, то е шпакловката в организма, която се поставя против възпалението и повредените клетки.

Да ядеш много плодове също е вредно, те са пълни с фруктоза, която има същия гликемичен индекс, като захарта и също води до ефектите на захарта, брашното, нишестето, картофите и ориза.

А яйцата са супер полезни, особено с жълтъка. Те са супер храна. Яйчния белтък е най-лесно усвоимия и на 100% от организма, в същото време яйцата са с много малко калории.

Това за оплождането на яйцето не го знам, но това което козваш звучи логично. Няма как да знам, дали петела е скачал яйцето, дето го купувам от магазина.

rumen21:
Пчелния мед също има висок гликемичен индекс.  Това означава ли, че е вреден ?

VITAN:

--- Цитат на: rumen21 в Април 17, 2024, 04:16:08 pm ---Пчелния мед също има висок гликемичен индекс.  Това означава ли, че е вреден ?

--- Край на цитат ---
Над 2 лъжици на ден - да. Справка моето ДжиПи.

Дори при лечебните храни, всичко го прави дозата.
Над определена доза доста неща спират да работят, а ако упорстваш още - ефектът е обратен.
Медицински факт!

Има подсладители, например малтитол (до колко помня), който няма толкова калории, но има супер-висок гликемичен индекс. Сиреч ядеш подсладител, уж да няма калории (а то захар, мината през киселина), вдига ти се инсулина - и дебелееш...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия