Принципно може да се осъществи (поне донякъде), но за траен ефект трябва да се изолираме максимално от повърхностната околна среда и нейните животоскъсяващи влияния. Процесът е подобен на опит за тераформиране на Марс примерно, който ще е бавен и много труден, а и не е ясно дали крайния резултат ще бъде достатъчно удовлетворяващ. Изолирането тук може да стане чрез затваряне градовете под специални куполи, осигуряващи неварираща комфортна температура, влажност и най-важното – богато количество рафинирана слънчева енергия (например чрез многократно отражение в специално изградена кристална структура на куполите). Цялото това нещо е свързано с огромни технически предизвикателства, а крайният резултат може да бъде само бледо подобие на условията в дълбочинните гигантски пещери или по вътрешната земна повърхност. Там енергиите (в частност слънчевите) са рафинирани и смекчени в максимална степен, което благоприятства изключително много за живота.
Това е една от причините някои по-напреднали в духовното си израстване да се завират по пещерите, както спомена ventsy74
Както отбелязваш, методите за частично ревитализиране са много и всеки може да си подбере един или няколко, които му харесват.
Важното е да опитваме и дано има все повече експериментаторско-приключенски души!
Иначе
за техническите предизвикателства, за които говориш, може би, биха били на едно не съвсем материално ниво. Ако не си чел нещата на Левашов, предполагам, ще ти е интересно...
Евала за пирамидката и експеримента Това е показателно и е достатъчно на човек да се убеди, че "има нещо". Ако замениш дървените пръчки с медни тръби (или дебел меден проводник), резултатите ще са още по-добри. За перфекционисти - пирамида с плътни стени от редуващи се слоеве органика-метал, като вътрешния трябва да е метален (и по възможност златен )
Прикачам картинка с теоретичния принцип на действие на пирамидите и по какъв механизъм те натрупват оргон в централната си вътрешна част.
Освен множество изпечени кексове, имам и бая метри оголени кабели заради медния проводник
. Пробвала съм и пирамида направена с мед в различни варианти- като например с усукване на две медни жици по часовниковата стрелка, с които се правят три от страните на пирамидата, а четвъртата страна- с усукани обратно на часовниковата. И още куп други неща
. Плътна съм правила само от картон, а до
"органика-метал, като вътрешния трябва да е метален (и по възможност златен )" едва ли ще стигна...
Много е лесно да си измислиш фентъзи постановка и да я подпъхваш за истинна
Лесно е и давайте тогава повече такива фентъзи постановки да пробваме
!
Арахая
Моето виждане е точно обратното.
Всичкото знание на света е закодирано в думите. Само, че има една подробност. Въпросните думи са се преписвали и променяли хиляди години, но въпреки това много от тях все още са запазили значението си. Ето ти, като пример* СТОЛИЦА *сто - лица - звучи логично нали. Затова и при първият ти пост в една друга тема те запитах откъде идва името ти Арахая помниш ли?
Обратното на кое? Според мен с теб някъде сме се разминали смислово из "трасето" на начина ни на изказване...
Предполагам, че от моя страна идва разминаването от следните изречения:
"Ако буквално се хващаме за думите, ще си останем само с тях!"
"Не схванах идеята ти за хипофизата и “в началото бе словото“?"А то напротив, споделям мнението ти, че
"Всичкото знание на света е закодирано в думите. Само, че има една подробност. Въпросните думи са се преписвали и променяли хиляди години, но въпреки това много от тях все още са запазили значението си." И да изначалното Слово е било доста по-различно от днешното, доста по фино, чисто и с него е могло да се претворява енергията директно.
Може би смешен пример- като както днес се създава например програмен софтуер от цифрови и буквени кодове...
Да, спомням си, че пита за името Арахая... За думата/името Арахая няма инф. в интернет. Дойде при мен по други пътища.