Имам 2 велосипеда, един електрически /с който ходя на работа когато е хубаво времето/ и един Драг Oнтарио с който спортувам.
Не съм лепип гуми от миналото лято...
/за всеки случай си нося помпа и една резервна гума пълна с течността ако случайно нещо ми разреже сериозно гумата.../
ХАРТИЯ + РАЗРЕДЕН АНТИФРИЗ пасира се с някаква бъркалка и се шприцва във вентила след като се развие игличката.
Кашата за гуми която продават е прекалено мазна, и това не ми харесва. При едно по-голямо разкъсване на гумата става кочина...
Върши работа за дупки до около 1 милиметър. Може би и при по-големи, но ще спада периодично...
При едно каране по черно, колега от групата имаше 11-12 дупки на гумата от бабини зъби. Дадох му една моя резервна гума с боза и не спука повече.... като ми я върна имаше следи от дупчици, но сместа си беше свършила работата и се виждаха власинките затъкнати в отвора.
Нямаше човек от групата, който да не спука гума. Аз само вадех бодилите от гумите си....
Явно вече имам повечко по-големи дупки, до сега 2-3 пъти съм заварвал спаднала гума преди каране, но след напомпване и завъртане всичко се оправя.
1. Сипва се 150ml разреден антифриз в шише 500мл от безалкохолно. Аз го разреждам малко повече, защото иначе е много мазен.
2. Накъсват се 2-3 листа A4 на парченца. И се разбърква. Най-добре да се пасира с някаква не режеща бъркалка. Аз ползвам тел и мини дрелка за платки.
3. Развива се игличката на вентила.
4. Прави се отвор на капачката, така че да се завие плътно на вентила.
5. Шприцвам около 100-150ml.
6. Завивам вентила и помпя.
При нужда се доразрежда, за да може да мине през отвора на вентила.