Vetap
Ако нямаш методика за количествено и качествено измерване на оргона, работиш на сляпо. Това в пълна сила важи за Ринат и подобните му експериментатори. Шаубергер е на светлинни години напред, той директно е усещал енергията, съзнанието му е пътувало и общувало с водата, имал е и т.нар. пряко нелогическо познание. Затова възникват и проблемите с разбирането на писанията му. Джо също е действал по интуиция и воден от контактьорски инструкции. Аз съм по-назад от тях, защото чета, систематизирам, обработвам, експериментирам и т.н. въз основа на не-толкова напреднала радиестезична методика. Все пак обаче имам база за работа. Но Ринат и прочие са хептен кьорави и затова си патят от негативни заряди, главоболие, треска и др. подобни "удоволствия".
За да направиш нещо като Шаубергер, трябва да си го изчел и разбрал основно. След това, да имаш представа от енергията - най-добре визуална. Най-накрая, да си поне малко механик и майстор, т.е. да не ти растат ръцете от г.за
Поздрави
ПП
И последно - да не слушаш какво ти говорят тълпата пишман специалисти и кабинетни мишки, а да следваш природата. Другото е дрън-дрън ярина, както вече съм споменавал