Колеги , надявам се да не ми е много ламерски въпроса. Принципно се старая първо да изчета всичко по темата и после да пиша , но този път няма да се сдържа.
От известно време ми се върти една идея относно електролизата, като цяло свръхкъсите импулси ми се струват най-логични като управление. Но какво ще стане ако не топим електродите (плочи ) в електролита, а ги изолираме добре и да приложим същите свръхкъси импулси само че под високо напрежение (20-30 киловолта)? Идеята ми е електролита да е подложен на максимално силно електрическо поле, но протичането на ток през него да е ограничено.
Разбира се от гледна точка на схемата ток някакъв ше протече между електродите, но при къси еднополярни импулси няма да е кой знае какъв. Въпросът ми е правен ли е подобен експеримент и дали по принцип използването на силни електростатични полета няма да даде добри резултати за разлагане на водата
Информирай модератор 212.50.29.146
kaisersoze
Потребител
Публикации: 32
Re: Електроника за управление на електролизата
« Отговор #51 -: Днес в 10:54:36 am »
Цитат
Еми то това е идеята общо взето. Да се намали до максимум тока за сметка на напрежението. Това е подхода на Стенли Майер. Той обаче не е изолирал електродите. Предполагам, че електростатичното поле се променя по някакъв начин като се изолира електрода. Но пък се кондиционират тръбите. Върху тях се образува особено бяло покрите, което доста увеличава ефективността и според мен играе ролята на естествен изолатор.
Точно преди два дни се бях замислил над този въпрос и нещо, което най - добре описва конструкцията на подобен уред е капацитивна тонколона (
http://en.wikipedia.org/wiki/Electrostatic_loudspeaker ). При електролизата водата играе ролята на мембраната.
Интересно ми е дали някой е пробвал с изолирани електроди и високи напрежения все пак и има ли очевидни причини да е загуба на време такъв експеримент. Защото ако не е смятам да пробвам в най-скоро време като си избистря идеята за електрическата част... На първо четене най-очевидното решение е Теслов траф, но и там има доста въпросителни... Например как да му управлявам честотата и мощността независимо...
« Отговор #53 -: Днес в 11:59:33 am »
Цитат
Здравейте Discorder, прикачам един интересен патент по вашата идея.
WO9846349A1.pdf (708.19 kB - свалено 9 пъти.)
« Отговор #54 -: Днес в 12:35:01 pm »
Цитат
Промени
Благодаря, Vdomov в момента го чета и е точно това за което мисля . Сигурен бях че са се сетили преди мен. Както и да е във форума тази идея не е разнищена, сега като го дочета мисля да го пусна като нова тема, защото май има потенциал. Мисля си че методът може да се комбинира с резонанс спрямо водната молекула (или самата клетка като система , отделна идея). Също така може да е добра идея към така подготвена капацитивна установка да се прилагат също импулсни (а може би въртяши) електромагнитни полета с подходяща честота . Другото интересно е към такъв "дестабилизиран " електролит да се приложат механични звукови трептения и пак да се играе с честотите... Май стана доста сложно, но по това което изчетох до момента за вода, електролиза, клетка на Джо и тн. явленията с които се занимаваме са многопластови и не се побират само в един клон на науката.