Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене

Йонизираща лампа

(1/3) > >>

Orenda:
Прочетох темите за йонизаторите и реших да пусна нова, в която да обсъдим тези и подобни на тези продукти
http://www.dealextreme.com/p/e27-1w-air-purifier-ionic-ionizer-white-light-bulb-220v-41797
http://www.dealextreme.com/p/e27-20w-energy-saving-air-purifier-ionic-ionizer-yellow-light-bulb-220v-42730

Точно тези двете ще дойдат до края на седмицата, предназначението им е детска стая в която има малко бебе. Става въпрос за сина ми, който се роди малко по-рано и реших че такива йонизатори ще намалят риска от боледуване, и ще пречистят поне малко въздуха (ще го направят по-лесен за вдишване) Малкият Дамян е с тегло около 2100 гр. Ако имате и други предложения за подобряване въздуха в стаята ще съм ви благодарен.

teofilius:
Йонизаторите за въздух са много добро нещо, но има и нещо по-добро. Естествените йонизатори. Установено, е че от стайните или градински цветя(растения) здравеца отделя най много отрицателни йони.  Цитирам : От стайните растения здравецът е шампион по производство на отрицателни йони. От горските растения за най-добри природни йонизатори се смятат хвойновите: ела, бор, кедър, бяла ела и туя (вечнозелено хвойново дърво от рода на кипарисите).
http://www.xnetbg.com/new/forum/index.php?topic=13549.0;wap2

Не е учудващо, че и названието му е здравец а поверието, е че където расте здравец той носи здраве.  За да е максимално отделянето на отрицателни йони от едно растение ако е в саксия, то е най-добре в саксията също и да заровиш един тънък кабел, който да е свързан със заземяваща търба или заземяване по някакъв начин.  Все пак излъчвания отрицателен естествен заряд и йони се взимат от земята.   Факт за който, скоро научих, е че борът или хвойновите растения, които излъчват най-много отрицателни йони ако се държат в саксия не живеят дълго но изсъхват или линеят. Но ако в саксията се постави кабел отиващ към заземяване то живеят нормално.  Значи дори и растенията се нуждаят от отрицателния естествен заряд от земята да премине през тях и да го излъчат във въздуха. Но ако нямат контакт с земята  те излъчват този, който имат и загиват защото нямат достъп до друг... Преди години правих дори елементарен опит в който от обикновена 9 волтова батерия изведох два кабела които потопих в две чаши с вода, в които поставих по едно листо от акация. На третия ден листото потопено в чашата с плюсовия кабел вече бе изсъхнало, докато това с минусовия кабел бе още свежо и зелено. ...

vitan:
teofilius, взе ми думата от устата :)

Здравец и в радиус от 5-10 метра бактерии не правят колконии... Стига да няма мивка де. Здравеца вирее в саксия. Малко вода и 1-2 пъти в годината тор. Единствения му недостатък е, че ако е близо може да понижи кръвното, така че - малко по-далеч :)

Seeker:

--- Цитат на: vitan в Юли 20, 2011, 11:37:26 am --- Единствения му недостатък е, че ако е близо може да понижи кръвното, така че - малко по-далеч :)

--- Край на цитат ---
Е как недостатък! Това си е направо преимущество. Особенно ако някой ти вдига кръвното постоянно.  ;)

Orenda:
teofilius За здравеца знам и отдавна имам на терасата, но за заземяващия кабел... багодаря ще се направи ;D
Питането ми е по скоро е, дали няма да се изнежи малкия организъм, и дали няма да се предизвика обратния ефект в попадане на замърсена атмосфера каквато е в София? Дали ще работят като пречистващи средства, които ще повишат издържливостта на имунната система, и организма ще се бори по-успешно с вируси, бактерии и токсини или ще го направят податлив на такива?
Аз ги взимам защото мисля че са безвредни и ще направят организма на детето по-устойчив
Имам питане и за озона. В какви граници е полезен, нещо ако можем, някакси да си сметнем сами. Защото докато малкия беше в кувиоз се разбра че не е толкова вреден колкото го изкарват. А мненията на специалистите са разногласни, златната среда съществува и тя трябва да се намери. Или с други думи, какви са съотношенията озон атмосферен въздух, които са полезни и допустими?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия