За тези колеги които владеят в определена степен Англииски, препоръчвам този филм:
https://www.youtube.com/watch?v=_dhlp8jSiiUВ него се предоставя богата информация (толкова богата, че е необходимо да се гледа няколко пъти за цялостно осъзнаване на данните) относно на това как влияе завишената киселинност върху човешкия организъм, и как с помощта на неутрализиране на тази киселинност, посредствум промяна на хранителният режим, и преминаване към алкалност, организмът се саморегулира и "излекува" (ако може ката да се каже, по-скоро връщане към нормална функционалност) от всички тъй наречени автоимунни болести, включително и рака ( както и да се дефинира като заболяване ):
Надявам се филма да е полезен на тези които се интесуват от пълноценно здраве (и съответно, дай-боже, дълголетен живот), както е полезен на мен, като вече две години 95% от храната ми е зелено-салатна, и съответно сурова. Безпроблемно спрях млечните продукти, макар че при първите 2-3 седмици усещах желание за консумация, но след това всичко отмина, и сега консумирам сирене или кисело мялко 2-3 пъти в годината, и даже сиренето започна да ми мирище неподходящо отблъскващо. За съжаление все още употребявам кафе, 2-3 пъти в седмицата, но имам намерение един ден (по-близък отколкото далечен) и него да откажа решително, по начин както е направил Тесла.
Както се споменава във филма, когато организма започва да се алкализира, тогава наистина започват да се наблюдават физиологични процеси който могат да се дефинират като изчистване, възобновяване и енергизиране (засилване) на организма.
В допълнение само ще спомена, че когато го гледах за първи път, даже го бях пуснал на звук без да го следя, точно на около 00:59 минута когато заговаря един доктор от Тексас, как pH се свързва с клетъчния електрически потенциал и как това влияе върху възможността за самопоптравата на клетъчната структура, се заинтересувах много и останалото е просто история. От консумация на сирене 2-3 кг. и допълнително 4-5 кг кисело мляко на месец аз преминах тотоално на диета без млечни продукти почти изцяло само на салати, и както вече споменах, си позволявам малко млечни произведения основно кисело мялко, само по празници.
Пожелавам здраве и дъглогетие на всички.