Greenhulk,
Ако напишеш нещо, което ти лично чувстваш и имаш опит, ще го прочета с интерес, ама да ми цитираш "авторитети" - не. Не желая да те засягам, но ако в твоята реалност Дънов е източник на абсолютната и безусловна истина, то в моята не е. Дискусия от типа "кумирът ми е по-добър от кумира ти" не мога да водя, защото кумири нямам, вкл. религия не изповядвам. Ню ейдж не ме интересува, на разни семинари са ме завличали 2-3 пъти и само съм се убеждавал, че са боза. Затова не мога да ти кажа дали някой "ню ейдж" гуру говори подобни неща. Ако да вярваш на вътрешното си аз и опита си се счита за "ню ейдж", значи и аз съм такъв, въпреки че смятам, че класифицирането и категоризирането на хора е неуместно. Най-ироничното е, че за Луиз Хей съм чувал от приятели, които са активни последователи на Дънов, най-вероятно, от преди ти да се родиш. Дори и да съм чел нещо от нея, то явно не ме е впечатлило толкова, че да запомня този факт.
Това, което написах, е личен опит. С рак, за мой късмет, не съм се борил, но вируси, които са държали приятели, водещи здравословен живот, болни със седмици, съм успявал да разкарам за по-малко от 24 часа.
Радико, Атос,
Естествено, че и "Оздравявам" работи, просто смятам, че "Здрав съм" е по-бързо. Не се наемам да споря за това, защото зависи не какво си повтаря някой, а какво вярва/знае/усеща убедено вътре в себе си. Затова и написах, че при повечето хора никакви формулировки няма да работят правилно, ако първо не направят някои сериозни промени в себе си. По-точно в начина си на мислене, но е дълго за описване.
Не знам защо приравнявате "подсъзнанието" с компютър, работещ на Бейсик. Смятате, че то е нещо толкова елементарно, че не различава реалност от желано ли? "Здрав съм" просто му казва "искам да съм здрав сега, а не някога в неопределено бъдеще" и то заработва най-бързо. Ако ще е "оздравявам", то поне да е със срок.
Такова е моето лично мнение. Всеки да си решава сам.