Вода обработена с озон (консервант) – вредна. Хората пият антиоксиданти да не стареят, озона е супероксидант.
Витане, това ти ли си го писал? Направо ме уби с това изказване. Да не са те подкупили и теб?
Тесла, горкия дето нищо не разбира е направил цяла фабрика за озонатори. Той самия е работил в среда с постоянно присъствие на озон и то във въздуха, а е известно, че озонът вреди на белия дроб АКО се вдишва пряко и АКО е в големи концентрати и именно затова се приема косвено чрез вода. Но Тесла не ги разбира тия работи и странно как е издържал до дълбока старост с тоя озон около себе си. А и тия дето се занимават с Тесла трансформатори сигурно ходят с противогази
Понеже е обработена с озон минералната вода, трябва да се отлива в по-малък съд, за да се поизпари озона.
Да ме извиняваш, ама това е направо смехотворно. Наистина ли ти си го писал? Да не са ти хакнали акаунта? Ще ме накараш да се съмнявам и в другите неща които говориш (за ХААРП например). Известно е, че озона е супер нестабилен газ който НЕ може да се съхранява и това всъщност е големия му проблем защото изисква да се произвежда на място, т.е. не можеш да си купиш евтина бутилка озон, а трябва да си купиш озонатор и да го произвеждаш. Озона се разпада за няколко минути затова е важно озонираната вода да се пие веднага. За остатъци от озон в бутилките с минерална вода е просто абсурдно да се говори, а дори да има, което е наистина абсурдно, то те ще са в количества които са по-скоро полезни и ти препоръчвам да си отвориш бутилката и да вдишаш дълбоко "озона" който излиза от нея. Аз лично стоя (и дишам) в близост до чашата която се озонира. Озонът е доста осезаем и е полезен защото е в малки количества и убива бактериите по мен. А озонът в бутилките с минерална вода е... да не се потретвам, но може пък и да е останала една молекула някъде.
Когато видях, че на бутилките пише "водата е обработена с озон", бях приятно изненадан и си викам "най-накрая нещо хубаво". Но следващата ми мисъл беше че лъжат, защото това не е евтина обработка, а всеки (с изключение на теб, изглежда) знае, че вода обработена с озон е нещо много полезно.
Какво е озона и как действаЩе го обясня с по-прости думи, не съм учен. Кислорода който дишаме е от две молекули - О
2. И е стабилен. Това ще рече, че не се разпада и не приема други атоми така лесно. Под въздействието на електрическа искра става образуване на три молекули кислород - О
3. Този особен кислород (газ) се нарича Озон и е супер нестабилен. Това ще рече, че в момента в който се сблъска с подходящи молекули той отдава излишния си атом и остава в стабилна двуатомна форма. "Излишния" атом се "прилепва" към обекта в който се е блъснал и го окислява, т.е. пречиства. Ако този обект е белия дроб, става лошо. Но другите органи издържат на такива "атаки". Кожата например се почиства от мъртвите клетки, вируси и бактерии.
Ето защо се озонира вода и се озонира продължително (поне 10 мин. за една чаша) за да се пренасити с озон. Първоначално озона прочиства водата т.е. "излишните" атоми кислород се прилепят в боклуците и ги пречистват (не съм наясно как точно, но знам че падат като утайка и вече не са вредни). В един момент вече всичко е изчистено и излишните атоми няма къде да се прилепят и си остават по тройки (О
3). Тази вода е пренаситена с озон и сега вече може да се изпие или да се измие нещо с нея. В момента в който попадне в стомаха тя започва да прочиства до каквото се докосне. Част от нея преминава в кръвта и пречиства боклуците в нея. Когато кръвта се пречисти, тя започва да носи по-ефективно храната до органите (а и самата храна е пречистена в стомаха). Свежа храна, чисти тръбопроводи (вени)... всичко това води до ПОВИШАВАНЕ на имунитета. От там нататък организма СИЛЕН и ПОДМЛАДЕН (а не остарял, както ти се изказа) вече САМ се бори с болестите (силния имунитет преборва всяка болест, затова озонотерапията лекува огромен брой болести, а явно и лъчева болест - защото подсилва имунитета). От друга страна озона помага на организма и по друг начин - като убива вирусите и бактериите в устата, разните други отвори по тялото, в помещенията в които разни хора кихат и т.н.
Ето това е озона, Витане в най-общо линии, а кой знае колко тайни има още.