Не бях се занимавал, дори замислял, как работят BLCD-моторите. Просто исках да си купя един контролер и двигател, да ги вържа и да нямам грижи. Обаче това не е така, ама хич. И за да не си губя времето, да уча сега и двигатели, реших да попитам един уж голям "разбирател", дето само с това се занимава, конструирал и двигатели. Оказа се, че и той не знае къде да се монтират датчиците. Питах и един друг дето уж "конструирал" спиид-контролери, и той ми казва йок, трудна работа, не знаел. После на първия му казвам, ама оригиналния контролер е с два Хол-датчика, а мотора е с преззъбов статор, е той пак ми казва, или съм бил кьорав и нищо не разбирам, или такова нещо било невъзможно да съществува - и редкия ротор и само двата датчика - късал дипломи
.
Ей тогава реших, както винаги да си бъда самодостатъчен и да почна сам да търся истината, защото "бащите и майките на BLCD не можаха да ми кажат как се правят деца", ех и с малко помощ от форума разбира се, който прояви интерес.
Като изчетох теорията дето съм представил по-горе, установих че тия проСсионалисти има още да учат. Трудно ми е да проумея как някой ще произвежда спиид-контролери, а не знае как работи двигателя. Това значи, че като папагал е изплагиатствал нещо от Интернет и го представя, като свое - както и да е...
Зададох търсачката на немски и къде разбрах от превода, къде не, разбрах че германците действително имат някакъв софт за два Хол-датчика. Двигателя който показах е немски, на култовата фирма Torqeedo, и така е направен с контролера, че трудно, много трудно може да се повреди, с всички възможни защити. Но не мога да го ползвам, защото е само едната половина.
PyroVeso, мисля че си изясних нещата с помощта на колегите /
винаги се старая по-принцип да се допитам и до друго мнение/ и сега в края на седмицата ще си проличи на практика прав ли съм или не. Ако да, ще направя едно обобщение за определянето местоположението на датчиците на произволен мотор, т.к. доста литература изчетох, но не срещнах нищо по въпроса, само за конкретен двигател. Ако нещата не се случат, ще се обаждам на украинеца
... да не преоткривам топлата вода...