Малко мразя тази тема, тъй като никой не може да
докаже вредата или ползата от ММС.
Maistora52 съвсем коректно разказа какво му се е случило, но на друг помогнало. Знам, че ме смятате от противниковия /против ММС/ отбор, но мисля, че тука всички трябва да сме от един отбор. Нека всеки споделя коректно резултати и всеки да си преценява според инфармацията, знанията та ако щете и според интуицията си какво да пие и какво не. И да изкажа моето си мнение- не съм привърженик, но не съм и противник на нищо което не познавам. Не обичам да скачам с радост на нищо ново и да пренебрегна всичко старо. А и то новото, колко да е ново, почти като старото. Както се казва и на фармацевтите най-трудната работа е да измислят нови имена на старите лекарства. Сигурен съм, че всеки преди да е посегнал към ММС е прочел достатъчно литература, мнения, препоръки, отрицания и е взел решение за себе си. До колко обаче да вярваме на тази информация? Ще си позволя да ви разкажа за лудите истории при откриването на радия / произлиза от излъчващ /.
А. Бекерел се занимавал с флуоресценция и събирал всякакви минерали за да ги изследва. Когато един ден се опитал да заснеме флуоресценцията на поредния си минерал, разбрал, че филмът му е осветен. Минералът му получен от мина в Бохемия бил уранова руда. Отишъл до красивата си асистентка за да вземе нов филм. Сложил минерала върху него и го проявил след няколко часа. На филма точно се отбелязали очертанията на минерала. Извикал асистентката / М. Склодовска/ и й показал снимките. След това слагали различни предмети между минерала и филма и те се появявали на снимките. Бекерел бил убеден, че минералът фосфоресцира поради наличието на уран в него. Тогава М. Склодовска синтезирала ураново съединение което не фосфоресцира, но пак отделя лъчи които осветяват филма. Пробвали с чист уран но, резултатите били по лоши. Няколко месеца по късно Бекерел представил откритието си пред френския БАН
. Разкрил приликите на лъчите с наскоро отритите рентгенови лъчи, но за разлика от тях те не изчезвали при спирането на тока. Новите лъчи не се влияели от нищо. Учените се чудели от къде идва тази СЕ, неподдаваща се на закона за преобразуване на енергиите, защото тука тя идвала от нищото. Тогава лорд Келвин и Менделеев стигнали до извода, че минералът улавя етера от пространството и го излъчва като вълни. Полякинята обаче била на друго мнение, тя вярвала, че там се съдържа друг елемент. Скоро след това се омъжила за Пиер и заедно продължили изследванията. Около 2 години по късно /1898/ Мари публикувала резултатите от работата си. След още 2 дни вестниците залели света със сензационни статии. Тези учени Пиер и М. Кюри, А.Бекерел, Ръдърфорд, не се стремели като днешните към паричките. Загубили влияние върху последиците от работата си. За радия се заговорило като панацея. Щял бързо да реши енергиините проблеми, с негова помощ щели да се произвеждат огромни количества злато, и почти всички болести, като рак, сифилис, проказа щели да се унищожават с невидимите лъчи. Всичко било възможно да се постигне с помощта на радия. Той превръщал кислорода в озон и можел да разлага водата. Пресата гърмяла, цената му за 3 години скочила от15 000 на 200 000 марки за грам. Всеки искал да го притежава. Да прочиства жилището си с чистия, като след дъжд въздух. Дипломирани лекари облъчвали пациентите си срещу всякакви болести, въпреки , че нямали никаква представа за дозировка. В козметичните салони облъчвали клиентите си срещу бенки, белези, краста, брадавици, екземи. В Ню Йорк арестували за измама преуспяващ търговец, който предлагал таблетки, сапуни, шампоани и хляб с радий, но втях нямяло и следа от него. В развитите страни предлагали радиоактивни соли за баня, мехлеми, паста за зъби. Слагали радийй дори в дамските чорапи, за да светят по съблазнително. С крем Юно-радий вършели чудеса- подмладява кожата, отстранява бръчки, акне......Думата "радиий" върху какъвто и да е продукт била достатъчна за неговата бърза продажба. Цялата лудост продължила докато хората започнали да умират. Първо го забелязали във часовникарските фабрики, където жените облизвали четките за да ги заострят и боядисвали циферблатите.
Ще кажете, да, но ММС и радий са коренно различни неща. Така е. Но информацията и тогава е била "чудесна". Във филма от колибката с Джим Хъмбал има неща, които лично мен ме притесняват. Как така хлорният диоксид можел да отнеме 5 електрона? Освен това жената която го давала на дъщеря си заради проблеми в устата. Че тя и с кислородна вода, озон, може би хлорамин / който е токсичен/ разредена белина и да не изреждам повече, би свършила същата работа. Другия дядо, болен от рак, пиел ММС, но и какво? Бил подложен на диета. Кое ли му е помогнало повече? Има, има място за размисъл.
И накрая за да не каже някой, че съм отрекъл всичко нека кажа и за Дживак, лекаря на Буда /не нашия/ . За да си избере помощник измежду учениците си той ги изпратил да му намерят вещество което
не лекува. В края на деня се върнали почти всички, като носели по нещо. След няколко дни се върнал и последния, който не носел нищо, тъй като не открил вещество което няма лечебно действие. Дживак чакал този отговор.
Извинявам се за дългото писание и обещавам да не пиша следващия час.