Този гравитационен двигател, както обясняваме в по-нататъшните постове НЕ РАБОТИ! На следния линк:
http://www.youtube.com/watch?v=_a7PCnWdUW8&feature=related , германеца обяснява подробно, ама много подробно, така че можете да си кликнете направо на 1,40-та минута и ще видите и какво показва. Направих реплика, и ... мръдна. По-късно се разбра, че е "мръднало, поради използването на не центрирано колело от крачна шевна машина.
На първия чертеж е изглед "отгоре" - в червено са тежестите в края на рамената - но не съм начертал третото рамо, сателита и тежестта, за да не се претрупва схемата.
Пак по същата причина, на втория чертеж не съм пуснал рамената достатъчно дълги, че ще се замаца работата. ВАЖНО: рамената трябва да излизат отпред по оста (а не отзад като при германеца) - така те ще могат да достигнат максимално далече, чак до зоната на отсрещните сателити.
Пояснявам какъв е пиниза на действие, че да няма учудени: На централната ос (в червено), която е неподвижно свързана със шасито, е нанизана тръба, която се върти свободно на лагери. От предния и край излиза централната много яка ос, на която са нанизани три венеца (зъбни венчета от задното колело на велосипед) като те са неподвижни. Отзад на лагеруващата тръба е нанизано голямо редукторно колело за предаване на въртящия момент. На същата тръба е поставен и големия диск с трите сателитни венци (същите зъбни колела като тези в центъра) - лагеруващи на много яки оси. Колкото е по-голям диска, толкова по-дълги рамена могат да се поставят и съответно въртящият момент да е по-голям. Всички зъбни колелета (централни и сателитни) имат еднакъв брой зъбци. Веригите също са с еднакъв брой брънки. Тежестите са неподвижно свързани към конзолите на лагеруващите сателитни колела и се изнасят напред и встрани - еднопосочно. Така "люлката" винаги трябва да натежава от съответната страна и дискът да се завърта. При достатъчно здрави оси на сателитите, можете да качите големи тежести и въртящият момент ще е достатъчен да си завъртите генератор за ток (след съответна редукция на скоростта).
На следващия линк:
http://www.youtube.com/watch?v=vXwAyOBhmyY&list=PL1B483A9921F15311&index=21&feature=plpp_video , показаното устройство също го пробвах но НЕ РАБОТИ! Възможно е да тръгне ако на двата сателита се сложи верига, и/или същата да премине през централно зъбно колело отзад на показаното рамо. Това обаче не съм пробвал и не знам дали ще стане, затова пък имате поле за изследване.
Краят на енергийният монопол се вижда, и НЕКА СИЛАТА БЪДЕ С НАС!