Алтернативни енергоизточници > Механични, гравитационни и хидродинамични устройства

Този гравитационен модел НЕ работи!

<< < (2/6) > >>

jhonjhon:
Добре, би ли споделил само дали колелото ти се ускоряваше и колко време си го пробвал на самодвижение. Въпросът е дали експериментът ти е бил чист. Понякога човек се заблуждава. Не казвам, че случаят е такъв.

Радико:
Много ми е неприятно, че трябва да убия детските мечти у вас но,  мисля че все някой трябва да го стори.
Колеги, съжалявам но това нещо не може да работи. който не ми вярва да си направи едно чертежче и да означи като вектори всички сили действуващи на модела ще видите че крайният вектор  е равен на нула. :(
само не забравяйте силите необходими за завъртане на тежестите около точката им на закрепване "предават се чрез веригите"

Maistora52:
Радико, ще ти бъда много благодарен, ако провериш споменатите от теб вектори и на това чертежче.
Знаеш, че понякога теоретичната физика и математиката немеят пред природата, която е пред очите ни.
Току виж и сега се случи нещо неправдоподобно!
А пък ако пуснеш и схемичка с векторите, ставаш безценен. Това ще предпази "майстор Тричко" от загуба на време и ресурси.

Радико:
Значи разглеждаме само едната тежест защото и при другите резултата ще бъде идентичен.
Евентуално движение което съм отбелязал с  "А" би било предизвикано от гравитационният вектор F1.
Това движение обаче обаче веднага връща посредством веригата силата "F2". Като съберем двата вектора ще се получи че, "F1"се превръща в силата "F3" Която действа на място което се уравновесява с другите сили защото горното уравнение е валидно и за тях.

Постулат на Хорнет:
 Когато всичките ви оригинални опити за провеждане на експеримента се окажат безплодни, прочетете инструкциите по въпроса 

Maistora52:
Благодаря, Радико! Уверен съм, че с цялата си доброжелателност си чертал твоите вектори, но пък и ние поназнайваме нещо от вектори... Вярно е, че само на първата фаза, на която си чертал, векторите са повече от дузина - липсват останалите гравитационни вектори, липсва векторът на натиска, липсват векторите нагоре, надолу и в съответната посока на движещите се точки, и така всъщност нищо не доказваш или постулираш. Още повече, не съм сигурен, дали ясно разбираш, каква е цялата конструкция.
В желанието си да бъдеш аргументиран, всъщност с нищо не доказваш, че по-тежката част на "люлката"  е отдясно, или пък отляво, а даже не е и в равновесие... Да не говорим за пълната липса на анулиращи се вектори на твоето дочертаване, за център на общата тежест и прочие. Като казваш нещо - казвай докрай! Нека нас ни боли от истината.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия