Колега, и аз като бях 5-годишен си мислех, че като смеся в едно пластмасово шише всички възможни вещества на прах, до които успея да се докопам (настъргана тухла, бакпулвер, синка, тебешир, сол, захар, тютюн, прах за пране, винервайс, чубрица...) и ще се получи... БОМБА! Пробвах, ама не стана... Тогава реших, че съм пропуснал течностите - сипах вода, Веро, олио, оцет... взе да се пеняви нещо, но пак не гръмна! Тогава взех че намазах обилно с получената боза електрическата крушка на нощната лампа на баща ми, и я включих... Е, вече гръмна! Че и пердах ядох, съответно...
Преди това пък (може би 3-годишен) бях правил един друг експеримент - понеже баща ми е електричар, ми беше попаднала една жица, около 30 см, със синя изолация (и до днес си я спомням!) и два оголени края. И понеже знаех, че жиците са сврзани с тока, а той пък идва от контакта, гледам жицата и си мисля: "Тази жица има два края, а контактът има две дупки... Какво ли ще стане ако завра двата края на жицата в двете дупки на контакта?" ... и стана тя каквато стана - контактът гръмна и избълва две педи пламък в лицето ми, който за радост успя само да ми опърли бритона, преди да изгорят бушоните.
Та и твоите "разсъждения" и експерименти са от този сорт... Но нищо - дерзай! Може един ден пък да пренапишеш химията и физиката, кой знае...
Извини ни нас - закостенелите, че подлагаме на съмнение постиженията на "обикновения човек", и че поназнайваме нещичко още от времената преди Wikipedia...