PyroVeso
Хем се хилих като четох горното, хем се утеших, че не само аз съм правил ненормални неща
В тоя ред на мисли на десетина години си направих електроскоп от един буркан за компот, жица и станиол, та дори и скала за отчитане на заряда имаше. Да, ама нещо не работеше пущината и си викам твойта мама, няма да бачкаш ли, вързах и набързо една жица и айде в контакта - съответно гръмна яко бушона за ужас на баба ми
А по темата с водорода малко по-късно си правих раничен дирижабъл с модулен твърд корпус /антивзривен
/ от бутилки минерална вода, само дето в легена с двата електрода, фунии за събиране на произведеното и солена! вода пуснах направо променлив ток от мрежата - в резултат взе нещо да бучи яко и водата почерня, изпотих се щото усетих, че става нещо лошо и дотам беше с водорода
Тоя път не гърмях - но е било на косъм май. Кой знае какъв тритий и деутерий са се произвели, а сега разбирам и за протий - абе направо АЕЦ
За бомбите и ракетите по нататък да не разправям.
Така че, да се радваме че го има тоя форум и нека се упражняваме по-внимателно - нали вече има компетентни съвети от хора професионалисти
Успехи в ядрено-водородното дело!