Алтернативни енергоизточници > Електромагнитни и импулсни мотори И генератори

Mагнитен двигател, използващ точката на Кюри

<< < (11/30) > >>

Чичо НОНЧО:
Имам го!
До 550 С!

sabaka808:
http://mazeto.net/index.php?action=dlattach;topic=6745.0;attach=35436
Гледах такава схема, но не с нагревател, а с въртящи се екрани от малък двигател. Ферита е разрязан по средата, екраните пресичат магнитния поток периодично. Получава се магнитен импулс и се индуцира напрежение. Има го на сайта на техническия университет - София. Там е обяснено, че получената енергия превъзхожда тази, която харчи малкия двигател.

Радико:
Идеята не е нова, тук в форума има поне няколко теми по въпроса, но точно тази е малко далеко от това.

Радико:
Публикуваният по горе патент на Тесла е на нещо което нито е работещо нито има общо с точката на Кюри.

hakim go:
Проявявам интерес по темата защото и на мен ми минаха такива идеи без да съм чел тук там! Само че нямайки информация по случая развих това по друг начин. Оказва се че може да се получи нещо страхотно икономически, но засега не виждам как може да се направят пари от това за да може да се разработва технологията!?! Това на схемата по-горе е в погрешната посока и веднага се вижда че по същия начин е тръгнала първата парна машина докато някой не е забелязал и патентовал промяната довела до бума на парните машини! Трябва да се изхожда от принципа, а не от това какво искаме в крайна сметка да получим…  Не виждам и смисъл в спора за това дали е топлинна  машина или не! Ако искате да затоплите обем вода и изразходвате едно и също количество топлина получена от дадено гориво, но в единия случай имате и получена допълнителна енергия от това, че имате "(не) топлинна машина" :) - по средата - това по-икономично ли е или не ?!   Да не говорим че всеки автомобил изхвърля по-голямата  част от енергията на горивото в топлина която по никакъв начин не се употребява ! Това е дълга тема но ако има истински интерес  за набавяне на средства и екип за работа може да се патентова стига да не е вече като топлата вода до тогава….

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия